Παπανδρέου: «Επιμένω - Λεφτά υπάρχουν»

Ο Γ.Α.Παπανδρέου που είχε εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και στη συνέχεια έριξε τη χώρα στον γκρεμό των Μνημονίων επιμένει στο σύνθημα του και 12 περίπου χρόνια μετά λέει ξανά την ίδια ατάκα!

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Ακριβώς το ίδιο λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν εάν νοικοκυρέψουμε τη χώρα, εάν χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, εάν χτυπήσουμε τη διαφθορά».

Ο ίδιος σημείωσε: «Είχα πει τότε ότι υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν κατεστημένα, υπάρχουν κακές, αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς λειτουργίες στη χώρα μας, όπου τα λεφτά πέφτουν σε μια μαύρη τρύπα».

Ο ολετήρας της Ελλάδας κατηγορεί τον Κ.Καραμανλή για τα Μνημόνια

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής που βγήκε από τη… ναφθαλίνη για να το παίξει σωτήρας ενός κόμματος που ο ίδιος διέλυσε, ξεστόμισε το αδιανόητο: «Η κρίση μας φορτώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτή μας έφερε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας … Αναγκάστηκα να δανειστώ επειδή ήμασταν κοντά στη χρεοκοπία … Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βγήκε κάλυψε τις ευθύνες της δεξιάς»!

Ο κ.Παπανδρέου μίλησε για «έλλειμμα αξιοπιστίας» της κυβέρνησης Καραμανλή αναφερόμενος στις κατηγορίες ότι πείραξε τα στατιστικά! «Αυτός που άργησε να αντιδράσει ήταν η κυβέρνηση Καραμανλή, υπήρχαν προειδοποιήσεις και από το ΔΝΤ … Αυτοί έχουν τις ευθύνες που αργήσανε και έφτασαν τη χώρα κοντά στη χρεοκοπία … Είπαν στο ΔΝΤ να μη δημοσιεύσει τα στοιχεία».

Η σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξομολογήθηκε πως είχε στον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ότι ενδεχομένως είχε έρθει η ώρα για την αποχώρησή του από την πολιτική λόγω της βεβαρυμένης υγείας του.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Όταν ήμουν μικρός, σε μια από τις βόλτες μας, ο πατέρας μου μού είχε μιλήσει για τη ζωή και τον θάνατο. Μου είπε "εγώ όταν φτάσω σε μια ηλικία, θέλω την αξιοπρέπειά μου, θέλω να φύγω με διαύγεια, όχι ανήμπορος, θέλω να χαρώ τις τελευταίες μου στιγμές". Αυτό με επηρέασε πάρα πολύ».

Εν συνεχεία, ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε: «Όταν τον έβλεπα να υποφέρει, του είπα "πατέρα, μήπως είναι η ώρα να ευχαριστηθείς τη ζωή σου και να ξεκουραστείς;". Ήταν τελείως προσωπική αυτή η προσέγγιση. Δεν ήταν πολιτική».

Ακόμα, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δικαιώθηκε πολιτικά επειδή βγήκε ξανά πρωθυπουργός και, όπως είπε, ο πατέρας του τότε άνοιξε τον δρόμο για το ΠΑΣΟΚ ώστε να κυβερνήσει και μετά τον θάνατό του για πολλά χρόνια ακόμα.

«Κατεβαίνω ξανά για να μην υπάρχουν κακές απομιμήσεις»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας «υπάρχουν κακές απομιμήσεις».

Χαρακτηριστικά, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Δεν το λέω σε προσωπικό επίπεδο. Λέω ότι αυτή η παράταξη (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) είναι μία συντηρητική Αριστερά. Είναι η παράταξη που δοκιμάστηκε. Δόθηκαν ευκαιρίες, ο ελληνικός λαός την εμπιστεύτηκε και αντί να κάνει προοδευτικές αλλαγές, έκανε ό,τι πιο δεξιόστροφο».

Ακόμα, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Δόθηκε η ευκαιρία από τον ελληνικό λαό και απέτυχε. Εμείς και εγώ ξανά μπροστά για να φέρουμε και πάλι τον κόσμο κοντά μας και να υπάρχει εγερτήριο του προοδευτικού κόσμου. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εκείνοι που φέρνουμε αλλαγές, καινοτόμες».

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε: «Καμία πολιτική ρεβάνς δεν θέλω να πάρω. Δικαίωση για εμένα είναι να δω τη χώρα να προχωρά. Και υπουργός ήμουν και αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός ήμουν. Δεν έχω καμία φιλοδοξία να πιάσω κάποια καρέκλα. Τα έχω δει, τα έχω ζήσει. Στόχος μου είναι να μπορώ να προσφέρω σ' αυτή την παράταξη ειδικά ύστερα από την τραγική απώλεια της Φώφης Γεννηματά που άφησε παρακαταθήκη πλεονάσματος ήθους. Δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να μπω ξανά σ' αυτή τη διαδικασία, αλλά υπήρχε το μεγάλο κενό που άφησε η Φώφη (Γεννηματά) και μια μεγάλη αγωνία στην παράταξη. Αφουγκράστηκα και την κοινωνία και το αποφάσισα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications