Και νέο εμβόλιο ετοιμάζει η Pfizer! - Αυτή την φορά για την «μετάλλαξη της Μποτσουάνα»

Νέος γύρος εμβολιασμού για όλους λόγω της Ν - Βάνα Παπαευαγγέλου; «Η τρίτη δόση ίσως πάψει να λέγεται αναμνηστική και ενταχθεί στον βασικό εμβολιασμό...»

Eμβόλιο για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα ετοιμάζει η Pfizer ενώ την ίδια στιγμή μια σειρά από χώρες ετοιμάζονται να λάβουν σκληρά μέτρα επικαλούμενες τον κίνδυνο της επικράτησης αυτής την νέας εξωτικής μετάλλαξης.

«Η μετάλλαξη της Μποτσουάνας διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα», ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος τοu γερμανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου που συνεργάζεται με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία για το νέο εμβόλιο κατά της Covid-19, τονίζοντας πως «το αργότερο σε δύο εβδομάδες» αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

Έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες

«Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529 που διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές, γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα, χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2», εξήγησε η εκπρόσωπος της BioNTech στο AFP. «Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες», αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική, συμπλήρωσε η ίδια.

Να σημειωθεί ότι ενώ η Pfizer ετοιμάζεται για νέο εμβόλιο μέλος της εδώ επιτροπής συγκεκριμένα η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό άφησε να εννοηθεί πως η τριβή δόση ίσως πάψει να λέγεται αναμνηστική και ενταχθεί στον βασικό εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει ακόμα μια δόση εμβολίου, η τέταρτη που θα είναι αναμνηστική. Και το ερώτημα είναι στις πόσες δόσεις και στα πόσα εμβόλια σταματάει όλο αυτό;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications