ΗΠΑ: Η  «Ιερά Εξέταση» απέλυσε γιατρό για αντιεμβολιαστικές απόψεις

Στις ΗΠΑ απέλυσαν μια γιατρό από δημόσιο νοσοκομείο της χώρας εξαιτίας των απόψεων της για τα εμβόλια τις οποίες σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» της σύγχρονης Ιεράς Εξέτασης, πρόβαλε από τα κοινωνικά δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα η δρ Μέρι Μπάουντεν, σύμφωνα με το CBS, είχε πρόσφατα ακολουθήσει την ιατρική ομάδα της κλινικής Houston Methodist hospital και τέθηκε σε αναστολή προτού φροντίσει τον οποιονδήποτε ασθενή στο νοσοκομείο. Αυτό συνέβη επειδή εξέθετε τις προσωπικές της πολιτικές πεποιθήσεις και απόψεις για τα εμβόλια του κορωνοϊού στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρώντας να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο να υιοθετήσει τις θέσεις της.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν η γυναίκα, δήλωσε ότι οι τοποθετήσεις της γιατρού είναι επιβλαβείς για την κοινότητα και δεν βασίζονται σε τεκμηριωμένες απόψεις, ούτε καθρεπτίζουν τις αξίες του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο του Χιούστον έχει περιθάλψει πάνω από 25.000 ασθενείς κορωνοϊού, ενώ όλα τα μέλη του είναι εμβολιασμένα. Παρά το γεγονός ότι η Μπάουντεν είχε πει στη διοίκηση του νοσοκομείου πως είναι εμβολιασμένη, προχώρησε -αυτό ισχυρίζεται το νοσοκομείο- σε αδιανόητη κίνηση: έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα στους ασθενείς, λέγοντάς τους ότι θα προσέξει μόνο τους ανεμβολίαστους.

Η Μπάουντεν εργάζεται ως Ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο, όμως είχε εμπλακεί σε ακόμη μια νομική υπόθεση, στο παρελθόν, όταν είχε κατατεθεί αγωγή σε βάρος νοσοκομείου, όπου ήταν υπάλληλος παλαιότερα, για την χορήγηση ιβερμεκτίνης σε ασθενή

Εμείς πάντως από την πλευρά μας το μόνο που βλέπουμε σε αυτή την είδηση είναι την επικίνδυνη τόσο για την επιστήμη όσο και για την δημοκρατία, τάση της φίμωσης της αντίθετης άποψης προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμο στο κοινό μόνο το πολιτικώς ορθό εμβολιαστικό αφήγημα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications