Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στην αγορά ούτε μέτρα περιορισμού των εμβολιασμένων»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε σήμερα Τετάρτη πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στην αγορά, ούτε να επιβάλει κάποιο μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων πολιτών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε τα τρία νομοσχέδια για τις επενδύσεις (στρατηγικές επενδύσεις, αναπτυξιακός) και τη Δίκαιη Μετάβαση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως “δεν υπάρχει το ηθικό δικαίωμα” να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες.

«Οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν να νοσήσουν, όχι να πεθάνουν, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η βάση να περιορίσεις ατομικές ελευθερίες», σημείωσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν συζητούνται νέα μέτρα τύπου της ‘προηγούμενης εποχής. Εξαντλήσαμε το ΕΣΠΑ και έπειτα η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι σε διάθεση να αρχίσει να δίνει και πάλι χρήματα. Σε εποχή πληθωρισμού η συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η κυβέρνηση δαπάνησε ένα απ’ τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπης. Πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια», τόνισε.

«Στόχος όλων των μέτρων», είπε ο υπουργός «είναι να έχουμε εορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου».

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «η Κυβέρνηση έχει δαπανήσει μέχρι τώρα 1,2 δισ. ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του ελληνικού προϋπολογισμού». Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να υπάρξει πρόσθετη παρέμβαση.

Για τη μετακύλιση του κόστους στο τελικό προϊόν και στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ο υπουργός κάλεσε τις εταιρείες να βρουν τρόπους να είναι ανταγωνιστικές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications