Lockdown και υποχρεωτική τρίτη δόση «εδώ και τώρα» ζητούν ελληνόφωνοι μεσώ  Βασιλακόπουλου και Γεροτζιάφα

Πρέπει να μολυνθουν άπαντες με τα εμβόλια τους που ετοιμαζαν εδώ και χρόνια εκτός τους λαθρο σημιτικές , μάυρες, και μογγολικές ράτσες, τώρα ασχολούνται με τον Αντωνιάδη και δίνουν οι ίδιοι προσωπικά εντολες στους εισαγγελείς:

Για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο lockdown μίλησε ο «ειδικός» της κυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο «ειδικός» του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

«Αυτή τη στιγμή οι περιορισμοί στην κινητικότητα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να μην περιοριστεί το σύστημα περισσότερο», είπε ο Θ.Βασιλακόπουλος και πρόσθεσε ότι θα βοηθούσε ένα lockdown για να κερδίσουμε χρόνο.

«Το να έχουμε 200.000 νέα ραντεβού για εμβόλια σε 15 μέρες, σημαίνει ότι θέλουμε 4-5 μήνες με αυτό το ρυθμό για να φτάσουμε σε ένα ποσοστό που θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία. Παράλληλα, θα πρέπει να επικαιροποιούμε με αναμνηστική δόση την ανοσία στους πολλούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί» συνέχισε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας μιλώντας για τη ανάγκη της τρίτης δόσης.

Για την τρίτη δόση μίλησε και ο καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, τονίζοντας ότι το πέμπτο κύμα της πανδημίας θα «χτυπήσει» τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις.

«Ας συμβιβαστούμε την ιδέα ότι δεν τελειώνει αύριο η πανδημία. Η πανδημία θα κρατήσει καιρό, άρα χρειάζεται αναδιάρθρωση του τρόπου σκέψης των πραγμάτων. Στη Γαλλία μιλάμε και προετοιμαζόμαστε για το 5ο κύμα. Δεν είναι κινδυνολογίες. Τέθηκε το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ηλικίας άνω των 65 ετών για την τρίτη δόση. Το πέμπτο κύμα θα είναι το κύμα των εμβολιασμένων που δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση. Ξέρουμε ότι τον Φλεβάρη θα τελειώσει η κάλυψη όσων έκαναν το εμβόλιο μέχρι τον Ιούνιο», είπε ο Γ.Γεροτζιάφας.

Να θυμίσουμε ότι ο Γ.Γεροτζιάφας έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του lockdown και του υποχρεωτικού μαζικού εμβολιασμού.

Ο Θ.Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στις ΜΕΘ λέγοντας ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη εντατικολόγων, που σημαίνει ότι αν φτιαχτούν καινούριες ΜΕΘ δεν θα μπορούν να στελεχωθούν και δεν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

«Το να ανοίγουμε κρεβάτια έκτακτης ανάγκης και όχι πραγματικές ΜΕΘ σωστά στελεχωμένες, το να μετατρέπεις ένα χειρουργείο σε ΜΕΘ είναι μία λύση ύστατης ανάγκης και δεν μπορείς να πετύχεις τα αποτελέσματα που θα πετύχαινες αν είχες μία σωστά στελεχωμένη, οργανωμένη και έμπειρη ΜΕΘ. Δεν γίνεται να έχουμε ιδανικά αποτελέσματα σε συνθήκες πολέμου και έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Είπε, επίσης, ότι «από τη στιγμή που δεν έχουμε άλλες ΜΕΘ και που ούτως ή άλλως το να γεμίσουμε τις ΜΕΘ με ασθενείς που έχουν κορωνοϊό, δεν είναι λύση, γιατί και στα καλύτερα χέρια παγκοσμίως η θνητότητα είναι 40%, 4 στους 10 θα πεθάνουν», θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, διευκρίνισε ότι «υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα εντατικών». Υπάρχουν ΜΕΘ μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό και ΜΕΘ μόνο για ασθενείς χωρίς κορωνοϊό. «Δε μπορείς να βάλεις ασθενή με κορωνοϊό εκεί που είναι άνθρωποι που δεν έχουν κορωνοϊό και το αντίστροφο.»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications