Εμβόλιο ανά 9 μήνες για όλους αλλιώς τέλος τα «προνόμια» λέει η ΕΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Κομισιόν αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και θα μπει λήξη ημερομηνίας στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όλους τους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει όριο εννέα μηνών ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν επίσης ότι ο εμβολιασμός με τρίτη αναμνηστική δόση θα απαιτείται μετά την παρέλευση των εννέα μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό.

Η ΕΕ θα συστήσει επίσης στις χώρες μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο περιεχόμενο εγγράφου που έφθασε εις γνώση του.

Το δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται μια μέρα μετά την επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία της πρότεινε να έχει ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 μόνο αν κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο ανά 9 μήνες (σύμφωνα με το Bloomberg) για να μπορούν να έχουν το πάσο του εμβολιασμένου και όλα τα «προνόμια» που προσφέρει αυτό.

Γιατί μετά την τρίτη δόση θα έρθει η τέταρτη και μετά η πέμπτη κτλ.

Για άλλη μια φορά ο Κ.Μητσοτάκης λειτούργησε ως «λαγός» του συστήματος που θέλει να επιβάλλει πιστοποιητικά περιορισμού της ελευθερίας των πολιτών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications