Απολύσεις στον Καναδά και δωροδοκία στην Αυστραλία

Η διαμάχη μεγαλώνει στον Καναδά καθώς οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι αρχίζουν να απολύονται. Ο Καναδός Τζάστιν Τριντό που παριστάνει τον πρωθυπουργό προχωρά στο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα των κρατικών αεροπορικών, σιδηροδρομικών και θαλάσσιων μεταφορών, και η υποχρέωση έχει επεκταθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ενδέχεται να απολυθούν. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες που φεύγουν από τα αεροδρόμια του Καναδά και οι ταξιδιώτες με τρένα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Οι καναδικοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα αποτραπούν από την άσκηση των καθηκόντων τους και θα λάβουν άδεια εργασίας χωρίς αμοιβή. Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι της Air Canada έχουν ήδη τεθεί σε προσωρινή αναστολή των ενεργών τους καθηκόντων επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

«Οι εργαζόμενοι που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν άδεια ιατρικής ή άλλης εξαίρεσης έχουν τεθεί σε άδεια χωρίς αποδοχές», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Air Canada, Michael Rousseau, στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Ron Pizzo, δικηγόρος εργατικού δικαίου στο Pink Larkin στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, είπε ότι η εταιρεία του δέχεται κλήσεις από άτομα που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και θέλουν να καταπολεμήσουν τις απαιτήσεις εμβολιασμού που ορίζουν οι εργοδότες τους.

Φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δώσει εκατομμύρια δολάρια στα δύο αυστραλιανά πολιτικά κόμματα
Περίπου 72 διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες προσλαμβάνουν πληρωμένους λομπίστες για να επηρεάσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές. Εκπροσωπούνται από 29 διαφορετικούς λομπίστες, πολλοί από τους οποίους στελεχώνονται από πρώην υπουργούς ή πολιτικούς συμβούλους. Μεταξύ 1998-99 και 2016-17, εταιρείες που παράγουν φάρμακα ή που τα διανέμουν στο λιανικό εμπόριο, όπως εταιρείες φαρμακείων και φαρμακευτικές εταιρείες, δώρησαν 4,7 εκατομμύρια δολάρια στα κόμματα.

Η Big Pharma έχει σημαντικό οικονομικό μερίδιο στον τρόπο που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση, ειδικά σε αποφάσεις ή πολιτικές που επηρεάζουν τις τιμές των φαρμάκων ή τις διαδικασίες έγκρισης νέων φαρμάκων. Ένας πρώην γραμματέας του ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, ο Stephen Duckett, ο οποίος είναι τώρα ένας από τους κύριους ερευνητές υγείας στο Ινστιτούτο Grattan, είπε ότι η φαρμακευτική βιομηχανία ήταν εξαιρετικά ισχυρή και άσκησε σημαντική επιρροή στην κυβέρνηση.

Πέρυσι, ο Duckett δημοσίευσε μια έκθεση που διαπίστωσε ότι οι τιμές των φαρμάκων στην Αυστραλία ήταν σημαντικά υψηλότερες από ό,τι στο εξωτερικό, με τους Αυστραλούς να πληρώνουν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα για γενόσημα. Είπε ότι η επιρροή της φαρμακευτικής βιομηχανίας συμβάλλει σαφώς στις υψηλές τιμές των φαρμάκων. «Δεν μπορώ να πω πώς το κάνουν, αλλά απασχολούν πολλούς ανθρώπους», είπε. «Είναι πολύ, πολύ δραστήριοι που συναντούν ανθρώπους στο ίδιο το Κοινοβούλιο».

Το θέμα της φαρμακευτικής επιρροής δεν είναι ούτε νέο ούτε μοναδικό στην Αυστραλία. Η Barbara Mintzes, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και εμπειρογνώμονας στην πολιτική για τα ναρκωτικά, είπε ότι υπήρξε μια παγκόσμια τάση για αποδυνάμωση των προτύπων αποδείξεων για νέα φάρμακα.

Αυτά που αναφέρονται άνωθεν ειναι πριν την "πανδημία" τους, το 2017 σκέψου τι κάνουν σήμερα οχι μονο στην Αυστραλία αλλά παντού, οχι μονο στην Αυστραλία αλλά παντού, σε τέτοιο βαθμό που ο Μητσοτάκης βγάζει φώτο με τον συμμορίτη της pfizer αδιανόητο (!) σαν να ειναι μια σπείρα όλοι μαζί, αλλά με τέτοια πλύση εγκεφάλου σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση, αυτά που διάβαζαν κάποιοι έξυπνοι πριν 5 χρόνια τα κάνουν πράξη , ( γιατί οι πολλοί διαβαζουν σελίδες τύπου πρωτο θέμα δηλαδή τους ίδιους ) , δημιουργούν ιούς (θεωρίες συνωμοσίας ηταν και αυτό), και μετά οι ίδιοι έρχονται να σας σώσουν,και βγαίνει ο καθε άσχετος που δεν έχει ιδέα τι έχει κάνει αυτή συμμορία συγκεκριμένης φυλής ιστορικά ( τα αυτονόητα δηλαδή γιατί τα αλλα λίγοι μπορούν να τα καταλάβουν ), και νομίζει ότι όλα αυτά γίνονται άπλα και μονο για να βγάλουν λεφτά λες και τους λείπει το χρήμα ..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications