Η ανεξήγητη εξαφάνιση του Αμερικανού πιλότου   William Schaffner  μετά την καταδίωξη ενός UFO

Πριν από 50 χρόνια, ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ William Schaffner πέταξε από μια βρετανική στρατιωτική βάση προς τη Βόρεια Θάλασσα. Σύντομα το αεροπλάνο του εξαφανίστηκε και λίγες εβδομάδες αργότερα βρέθηκε βυθισμένο στον βυθό της θάλασσας.

Το σώμα του πιλότου έλειπε απο το αεροπλάνο, ενώ το πιλοτήριο ήταν άθικτο και ερμητικά κλειστό, πολλές εξηγήσεις προτάθηκαν . Η πιο δημοφιλής έλεγε ότι ο Schaffner απήχθη από εξωγήινους, επειδή δεν πήγε σε εκπαιδευτική πτήση όπως λένε επίσημα, άλλα για να αναγνώρισει ένα περίεργο αντικείμενο που ήταν ορατό στα ραντάρ.

Η επίσημη αναφορά ανέφερε ότι ο πιλότος πέθανε σε ατύχημα.

Το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου 1970, το στρατιωτικό ραντάρ εντόπισε ένα άγνωστο αντικείμενο πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και ο Schaffner ήταν σε υπηρεσία, έτσι απογειώθηκε για να παρακολουθήσει αυτό το αντικείμενο. Το διακριτικό του ήταν Foxtrot 94.

Το μυστηριώδες αντικείμενο εντοπίστηκε στις 9:30 μ.μ. απο το ραντάρ USAF στην αεροπορική βάση Thule στη Γροιλανδία, καθώς και στη βάση ραντάρ Cheyenne Mountain Complex. Άρα δεν ήταν απλώς κάποιου είδους παρεμβολή με τα ραντάρ. Ο Schaffner απογειώθηκε από το Beanbrook με Lightning XS894 στις 22.06. Το μαχητικό ήταν οπλισμένο με δύο πυραύλους αέρος-αέρος Red Top. Το άγνωστο αντικείμενο πετούσε ανατολικά του Whitby, παράλληλα με την ακτή.

Παρακολουθούνταν από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία στο Staxton Wold στο Βόρειο Γιορκσάιρ. Μετά τις 22.30 το αεροπλάνο του Schaffner σταμάτησε να ανταποκρίνεται και δεν επέστρεψε στη βάση. Ανακαλύφθηκε στο βυθό στις 7 Οκτωβρίου του 1970, και το Δεκέμβριο το έβγαλαν στην επιφάνεια. Προς έκπληξη όλων, το κύριο μέρος του αεροπλάνου φαινόταν εξωτερικά σχεδόν άθικτο και είχε μονο ζημίες απο την πτώση στην θάλασσα .

Συμπεριλαμβανομένου του πιλοτηρίου που ήταν κλειστό δηλαδή σαν να μην άνοιξε πότε . Όμως ο ίδιος ο πιλότος δεν βρισκόταν στο πιλοτήριο. Δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι δυο γιοι του προσπαθούσαν να μάθουν την αλήθεια για την εξαφάνιση του πατέρα τους εδώ και πολλά χρόνια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τον Οκτώβριο του 1992, η ιστορία της μυστηριώδους εξαφάνισης του Schaffner εμφανίστηκε όταν μια σειρά άρθρων από έναν Otter δημοσιεύθηκαν στην Grimsby Telegraph . Υποστήριξε ότι σε αυτή την υπόθεση προέκυψαν νέα στοιχεία και ότι ο πραγματικός λόγος για την πτώση του βρετανικού μαχητικού αεροσκάφους και την εξαφάνιση του πιλότου βρίσκεται στην «εξωγήινη επίσκεψη».

Ο Otter περιέγραψε ότι σύμφωνα με νέα στοιχεία, το παράξενο αντικείμενο στο ραντάρ ήταν ένα εξωγήινο σκάφος. Σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε αυτές τις πληροφορίες από ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, οι οποίες παρακολούθησαν την πορεία της κίνησης αυτού του αντικειμένου κατά μήκος της ακτής και πέρα από αυτήν.

Ένα από αυτά τα άρθρα ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης του, ο Schaffner φέρεται να ανέφερε ένα «κώνο» και μια «διαφανής σφαίρα» να πετούν γύρω από το μαχητικό του. Και ότι αυτά τα αντικείμενα προκάλεσαν δυσλειτουργίες στον εξοπλισμό του μαχητικού.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι το μυστηριώδες UFO πέταξε πολύ πιο γρήγορα από ένα μαχητικό και φαινόταν να έπαιζε. Στο τέλος της εφημερίδας, αναφέρθηκε ότι οι προσπάθειες για περαιτέρω έρευνα οδήγησαν στον «τουβλότοιχο» και ότι η πραγματική αιτία της συντριβής του αεροσκάφους αποκρύφθηκε σκόπιμα.

Το 2002, οι γιοι του λοχαγού William Schaffner, Mike και Glenn, έκαναν άλλη μια προσπάθεια να εξετάσουν τα επίσημα αρχεία της εξαφάνισης του πατέρα τους. Στο τέλος, αποχαρακτηρίστηκαν οι φάκελοι, αλλά τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν έδειχναν μόνο ότι το περιστατικό ήταν απλώς ένα ατύχημα.

Και έγραφαν γελοίες εξηγήσεις πως το γυάλινο πιλοτήριο ήταν ερμητικά κλειστό επειδή «έκλεισε» από μόνο του όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στον κρύο βυθό της Βόρειας Θάλασσας (!) , για τις αναφορές του ίδιου του πιλότου για διάφανη σφαίρα δεν είπαν τίποτα, ούτε για το UFO , και φυσικά ούτε που πήγε το σώμα του και γιατί δεν τον βρήκαν πότε σε περιπτωση που όντως είχε εγκαταλείψει το αεροπλάνο πριν πέσει στην θάλασσα , βεβαια η γελοια εξηγηση ότι εκλεισε μονο το πιλοτήριο δεν στέκει, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι μηχανισμό είχε αυτό το αεροπλάνο Lightning XS894 σε νεότερα πάντως οχι άπλα δεν κλείνει αλλα φεύγει εντελώς λίγο πριν γίνει εκτίναξη με το κάθισμα ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications