Ο Ν.Τραμπ δημιουργεί την «TRUTH Social» και κάνει επίθεση στο Facebook: «Ο Μ.Ζούκερμπεργκ είναι εγκληματίας»

«Ο Μ.Ζούκερμπεργκ είναι εγκληματίας» πως τα λες αυτα? αυτός που συνεργάζεται με δικτυακές εγκληματικές οργανώσεις (που εχουν βαφτίσει ανεξάρτητους οργανισμούς ), και κάνει πόλεμο και λογοκρισία σε έδω και 5 χρονια σε ανεξάρτητες σελίδες εγκληματίας? . Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι ετοιμάζει νέα πλατφόρμα κοινωνικού μέσου, την «TRUTH Social», έκανε επίθεση στον CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ως «εγκληματία» επειδή δώρισε 400 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδοτώντας τοπικά εκλογικά γραφεία πέρυσι.

Ο Τραμπ δήλωσε στον Bill O'Reilly την περασμένη εβδομάδα ότι η δωρεά του Ζούκερμπεργκ στα τοπικά εκλογικά γραφεία ήταν «παράνομη». Ανέφερε, επίσης, ότι η χρηματοδότηση ενίσχυσε την προσέλευση των Δημοκρατικών σε βασικούς τομείς όπως η Γεωργία.

«Ο Mαρκ Ζούκερμπεργκ κατά τη γνώμη μου, εγκληματίας, επιτρέπεται να δαπανήσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια και, ως εκ τούτου, είναι σε θέση να αλλάξει την πορεία των προεδρικών εκλογών και τίποτα δεν συμβαίνει στο Facebook», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου -δήλωση στους υποστηρικτές, σύμφωνα με τον Independent.

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που δώρισαν ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν πέρυσι φέρονται να είχαν ως σκοπό να βοηθήσουν εκλογικούς αξιωματούχους που αγωνίζονταν να εξασφαλίσουν επαρκή χρηματοδότηση για να εφαρμόσουν τις προφυλάξεις ασφαλείας και να εμπλέξουν τους ψηφοφόρους σε ασφαλείς, προσωπική ψηφοφορία διασφαλίζοντας ότι οι εκλογές δεν θα διαταραχθούν από την πανδημία COVID-19.

Εκείνη την εποχή, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook κατέρριψε ισχυρισμούς ότι οι οργανισμοί που λάμβαναν δωρεές είχαν κομματική ατζέντα μετά την υποβολή πολλαπλών αγωγών για να μπλοκάρουν τα κεφάλαια.

Τα κονδύλια αυτά θα εξυπηρετήσουν κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα - αστικές, αγροτικές και προαστιακές- και θα διατεθούν από μη κομματικές οργανώσεις, κατέληξε ο Ζούκερμπεργκ.

Η συνεισφορά διανεμήθηκε για την αγορά μασκών και γαντιών για τους εργαζόμενους και για πρόσθετο εξοπλισμό που θα βοηθήσει τους εκλογικούς αξιωματούχους να ταξινομούν και να επεξεργάζονται τα ψηφοδέλτια, δήλωσε εκπρόσωπος του Ζούκερμπεργκ και του Τσαν απαντώντας στο σχόλιο του πρώην προέδρου.

«Όταν οι εκλογικές υποδομές του έθνους μας αντιμετώπισαν πρωτοφανείς προκλήσεις το προηγούμενο έτος λόγω της πανδημίας και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν παρείχε επαρκή κεφάλαια, ο Μαρκ και η Πρισίλα παρείχαν χρηματοδότηση σε δύο μη κομματικές οργανώσεις που βοήθησαν πόλεις και κράτη να εξασφαλίσουν ότι οι κάτοικοι θα μπορούν να ψηφίσουν ανεξάρτητα από το κόμμα ή την προτίμησή τους».

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε επίσης ότι τα κονδύλια δεν διανεμήθηκαν μόνο σε δημοκρατικές περιφέρειες, αναφέροντας ότι περισσότερες περιοχές των Ρεπουμπλικάνων υπέβαλαν αίτηση και απονεμήθηκαν εξίσου.

Ο Τραμπ οξύνει την επίθεσή του στον Ζούκερμπεργκ την ώρα που εγκαινιάζει την νέα πλατφόρμα μέσω κοινωνικής δικτύωσης που στοχεύει στην παροχή στους χρήστες μιας εναλλακτικής λύσης από το Facebook και το Twitter χωρίς λογοκρισία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Όμιλος Μέσων και Τεχνολογίας Trump (TMTG) δήλωσε ότι θα γίνει εισηγμένη εταιρεία ως εναλλακτική λύση στα φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης και θα εγκαινιάσει το δικό του κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία «Truth Social».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications