Ο Τραμπ καταρρίπτει τις εντολές εμβολίων, προωθεί τη "φυσική ανοσία" στο Fox News

Αντιμετωπίζοντας αυξανόμενο σκεπτικισμό από τη βάση των ψηφοφόρων του για την προώθηση των πειραματικών εμβολίων COVID-19 που αναπτύχθηκαν μέσω της πολυδιαφημισμένης "Επιχείρησης Warp Speed", ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε κατά των ολοκληρωτικών εντολών για τα εμβόλια, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει να "εξαναγκάζονται" να κάνουν τα εμβόλια και ότι όσοι έχουν φυσική ανοσία "δεν χρειάζονται το εμβόλιο".

"Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν τις ελευθερίες τους", δήλωσε ο Τραμπ στον παρουσιαστή του FOX News Sean Hannity κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης. "Γιατί αναγκάζουν τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο;"

Χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον COVID-19 ως "ο ιός της Γουχάν" και "ο ιός της Κίνας", χαριτολογώντας "έχουμε πολλά ονόματα", ο Τραμπ εξήγησε ότι όποιος έχει ήδη ξεπεράσει τον ιό δεν χρειάζεται να κάνει εμβόλιο και δεν πρέπει να εξαναγκαστεί να το κάνει.

"Όταν έχετε [COVID], δεν χρειάζεστε το εμβόλιο. Γίνεσαι άνοσος", είπε ο πρώην πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον ιό αναπτύσσουν "φυσική ανοσία".

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως πιθανό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2024, προώθησε ομοίως τη φυσική ανοσία, σημειώνοντας κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα τον περασμένο μήνα: "Όσοι έχουν αναρρώσει έχουν πολύ ισχυρή ανοσία. Αυτό είναι ξεκάθαρο από κάθε μελέτη που έχει γίνει".

Οι δηλώσεις κορυφαίων Ρεπουμπλικανών που προωθούν την ατομική επιλογή και την αναγνώριση της φυσικής ανοσίας έρχονται σε αντίθεση με την αφήγηση που προβάλλεται από τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας και τον κύριο τύπο.

Καθώς αυξάνεται η πίεση για την επίτευξη ενός ποσοστού εμβολιασμού σχεδόν 100% στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων απαιτεί τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για την πρόσληψη και μεγάλες πόλεις έχουν θεσπίσει διατάγματα που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού για την πρόσβαση σε δημόσια εστιατόρια και χώρους αναψυχής.

Εν τω μεταξύ, πολλοί που προσβλήθηκαν και ξεπέρασαν τον COVID-19 κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους - συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που πέρασαν τους τελευταίους 18 μήνες θεραπεύοντας ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό - βρίσκονται όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με την επιλογή να λάβουν ένα πειραματικό εμβόλιο COVID-19 ή να χάσουν τη δουλειά τους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φυσικά αποκτηθείσα ανοσία τους.

Η αντίσταση μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων, εργοδοτών και αξιωματούχων δημόσιας υγείας στην αναγνώριση της φυσικής ανοσίας έρχεται εν μέσω αυξανόμενων αποδείξεων ότι η φυσική ανοσία είναι πιο ισχυρή και ανθεκτική από την εμβολιασμένη ανοσία.

Μια μελέτη από το Ισραήλ, η οποία συνέκρινε τα κύτταρα μνήμης Β τόσο των φυσικά εκτεθειμένων όσο και των ατόμων που εμβολιάστηκαν με την ένεση της Pfizer, διαπίστωσε ότι εκείνοι που είχαν εκτεθεί φυσικά στο COVID-19 ανέπτυξαν σημαντικά ισχυρότερη ανοσία από εκείνους που είχαν κάνει την ένεση με τη διπλή δόση mRNA.

Toυίτ: Οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι 27 φορές πιο ευάλωτοι στο να κολλήσουν τον κορονοϊό, από άτομα που απέκτησαν φυσική ανοσία

Η ανακάλυψη οδήγησε τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ Martin Kulldorff, επιδημιολόγο και βιοστατιστικό, ο οποίος συμμετέχει σε επιστημονικές συμβουλευτικές επιτροπές του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών (CDC), να παρατηρήσει ότι, δεδομένου ότι η προηγούμενη μόλυνση με COVID "παρέχει καλύτερη ανοσία από τα εμβόλια", οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί "δεν είναι μόνο επιστημονική ανοησία, αλλά και διακρίσεις και ανήθικοι".

Προηγούμενη νόσηση από COVID (πολλοί εργαζόμενοι) παρέχει καλύτερη ανοσία από τα εμβόλια (πολλοί επαγγελματίες), άρα οι υποχρεωτικές εμβολιασμοί δεν είναι μόνο επιστημονικές ανοησίες, αλλά και διακρίσεις και ανήθικες. https://t.co/d14kTPnCWk.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ισραηλινής μελέτης, το Politifact σημείωσε ότι μια μελέτη του Πανεπιστημίου Rockefeller υποστήριξε το έργο των ισραηλινών ερευνητών, διαπιστώνοντας ότι τα κύτταρα μνήμης Β που παράγει ο οργανισμός ως απάντηση στη φυσική μόλυνση με το COVID-19 είναι πιο ισχυρά.

Σύμφωνα με την περίληψη της μελέτης του Politifact, τα κύτταρα μνήμης Β που παράγονται από φυσικά μολυσμένους ανθρώπους "συνεχίζουν να εξελίσσονται κατά τη διάρκεια των μηνών, ενώ τα κύτταρα μνήμης Β που οδηγούνται από τον εμβολιασμό σταμάτησαν να αλλάζουν μετά από περίπου δύο μήνες".

Η φυσική ανοσία βρέθηκε επίσης να είναι ισχυρότερη από την εμβολιασμένη ανοσία στην άμυνα κατά των νέων παραλλαγών, με "τα φυσικά εμφανιζόμενα κύτταρα μνήμης Β [να παρέχουν] καλύτερη προστασία".Τα στοιχεία που υποστηρίζουν τη φυσική ανοσία δεν έχουν σταματήσει την αυξανόμενη πίεση για λογοκρισία βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων στον εμβολιασμό.

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το The Blaze, το Instagram ανέλαβε δράση για να μπλοκάρει τα αποτελέσματα αναζήτησης για το hashtag "φυσική ανοσία.Το Blaze ανέφερε ότι δεκάδες χρήστες παρατήρησαν ότι το hashtag είχε μπλοκαριστεί, με τον Βρετανό ηθοποιό και επιχειρηματία Francis Boulle να γράφει στο Twitter:

Francis Boulle: το Instagram μπλόκαρε το hashtag #naturalimmunity σαν να μην υπάρχει τέτοιο πράγμα. Παράλογο. Πηγαίνετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας".

Παρομοίως, η προώθηση καλοήθων φαρμάκων όπως η υδροξυχλωροκίνη και η ιβερμεκτίνη, τα οποία βρέθηκαν χρήσιμα στην πρώιμη θεραπεία του COVID-19 όταν αποτελούν μέρος μιας αλληλουχίας πολλαπλών φαρμάκων, λογοκρίνονται συστηματικά και συστηματικά από τη δημόσια συζήτηση.

Η εκτεταμένη προώθηση του εμβολιασμού χωρίς αναγνώριση της φυσικής ανοσίας ή των θεραπευτικών μέσων πρώιμης θεραπείας έχει οδηγήσει σε υποψίες ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες που συμμετέχουν στην παραγωγή των ενέσεων COVID-19 έχουν οικονομικό συμφέρον να παραμερίσουν τις εναλλακτικές λύσεις εμβολιασμού.
Στα τέλη Ιουλίου, η παρασκευάστρια του φαρμάκου mRNA COVID-19 Pfizer προέβλεψε έσοδα από το εμβόλιο ύψους 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2021, ενώ η Johnson and Johnson ανέμενε αύξηση κερδών κατά 17,2% που προερχόταν από το αναμενόμενο παγκόσμιο κέρδος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το εμβόλιο της εφάπαξ ένεσης. Ο έτερος κατασκευαστής της ένεσης COVID Moderna προέβλεψε έσοδα 14 δισ. δολαρίων από το εμβόλιό του, γεγονός που οδήγησε σε επικρίσεις ότι τα εμβόλια mRNA της κρατούνται απρόσιτα για τους φτωχούς.
Το Reuters ανέφερε ότι η Pfizer και η Moderna, οι οποίες μαζί αναμένουν να αποφέρουν περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων, αναμένουν να εξαργυρώσουν τα κέρδη από τα επερχόμενα αναμνηστικά εμβόλια.
Στη συνέντευξη του Τραμπ την Πέμπτη στο Fox News, αναφέρθηκε σε μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που τροφοδοτεί την ώθηση για εμβολιασμό, λέγοντας: "Να θυμάστε αυτό, οι φαρμακευτικές εταιρείες βγάζουν πολλά χρήματα. Και τους αρέσει αυτό".
Την περασμένη εβδομάδα, μυστικοί ερευνητές δημοσιογράφοι του Project Veritas έπιασαν τρεις επιστήμονες της Pfizer να παραδέχονται ότι η φυσική ανοσία είναι ισχυρότερη από την ανοσία των εμβολίων, ενώ υπονόησαν ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα σχετικά δεδομένα σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications