Παρέμβαση εισαγγελέα για ιερέα που αντέδρασε στην ισχυρή αστυνομική παρουσία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου!

Διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα που αντέδρασε για την ισχυρή αστυνομική παρουσία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Ο ιερέας είχε αντιδράσει γιατί είχε μετατραπεί ο Ιερός Ναός σε φρούριο, καθώς υπήρχαν μέχρι και σκυλιά ανίχνευσης, την ώρα που σε διαδηλώσεις μουσουλμάνων δεν υπήρχε αντίστοιχη αστυνομική παρουσία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο λόγος που διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα είναι τα δημοσιεύματα τα οποία τον στοχοποίησαν και ισχυρίζονταν ότι ο ιερές προέτρεψε πιστούς να εισέλθουν στον Ιερό Ναό χωρίς μάσκα.

Ειδικότερα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως το συμβάν καταγράφηκε σε ζωντανή σύνδεση από τη δημόσια τηλεόραση και σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μία μέρα μετά, έκανε λόγο για «ατυχές συμβάν», που προέκυψε εξαιτίας μίας «στιγμιαίας και μεμονωμένης παρανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το γεγονός «έλαβε διαστάσεις και μεγαλοποιήθηκε ως μη όφειλε», ενώ επισημαίνεται επίσης ότι γενικά η συνεργασία των υπευθύνων του Ναού και των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications