Δηλώσεις σοκ Ν.Καπραβέλου: «Να μην μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στις εκκλησίες και τα ΜΜΜ»!

Σε μια ακόμη πρόταση σοκ προχώρησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, καθώς υποστήριξε πως οι ανεμβολίαστοι δεν πρέπει να μπαίνουν ούτε στις εκκλησίες, ούτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα ο Ν.Καπραβέλος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα, έπειτα και από το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη, και υποστήριξε πως θα μπορούσαν να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού εάν υπάρξει κάποια επέκταση της υποχρεωτικότητας.

Ο Ν.Καπραβέλος υποστήριξε μάλιστα πως θα πρέπει να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

«Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες επαφές, κανείς ανεμβολίαστος να μην μπαίνει στις εκκλησίες, κανείς να μην μπαίνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής ΜΕΘ το Παπανικολάου συνέχισε περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο του λέγοντας πως «είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» και σημείωσε πως τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

Τη «σκυτάλη» από τον Ν.Καπραβέλο πήρε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος βρήκε ευκαιρία για να κάνει επίθεση στην εκκλησία λέγοντας πως «εκτιμά» ότι το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κορωνοιο, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications