Βασιλακόπουλος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός ή lockdown - Διαλέξτε»

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού ή επιβολή lockdown, αυτές είναι οι δύο επιλογές που έχει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, «αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές, αναφέροντας πως μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός lockdown».

«Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Φυσικά όταν αναφέρεται σε επέκταση της υποχρεωτικότητας ο Θ.Βασιλακόπουλος μιλάει για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους πολίτες, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε πει τα εξής: «Η υποχρεωτικότητα είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του ιού, ή θα αποδεχτούμε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πάντες, είτε αυτούς που αναλύουν σωστά τα δεδομένα είτε αυτούς που δεν τα αναλύουν σωστά, ή θα πάμε σε λογική φυσικής επιλογής».

Βεβαίως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός δεν έχει καταφέρει να μειώσει τα κρούσματα, καθώς παρόλο που έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού τα κρούσματα χθες ήταν πάνω από 4.000.

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Παράλληλα, σχολίασε πως είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως στην χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό. «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications