Σκιτσογράφος χάνει τη δουλειά του επειδή συνέκρινε το καθεστώς εμβολιασμού με την καταστολή στην Τιενανμέν

Ένας διάσημος Αυστραλός σκιτσογράφος είπε ότι έχασε την πρωταρχική του θέση σε μια εφημερίδα με έδρα τη Μελβούρνη, αφού έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των διαδηλώσεων στην πλατεία Τιενανμέν και των εντολών για το εμβόλιο Covid-19 σε μια νέα γελοιογραφία.

Ο σκιτσογράφος Michael Leunig, που μερικές φορές αναφέρεται ως ο «ζωντανός εθνικός θησαυρός» της Αυστραλίας, αποκάλυψε ότι αφαιρέθηκε από τη θέση του στη σελίδα σύνταξης της εφημερίδας The Age μετά τη δημοσίευση μιας πολιτικής γελοιογραφίας που επέκρινε την πίεση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Μιλώντας στο The Australian τη Δευτέρα, ο Leunig είπε ότι ενώ η συντακτική ομάδα έχει λογοκρίνει πολλά από τα έργα του φέτος, αυτο που τους έκανε να τον διώξουν ηταν ένα καρτούν με την εμβληματική φωτογραφία του «τανκ». Το καρτούν του Leunig δείχνει έναν άνδρα να κοιτάζει επίμονα σε ένα τανκ, με το κύριο όπλο του να αντικαθίσταται από μια σύριγγα.

«Η εικόνα της πλατείας Τιενανμέν χρησιμοποιείται συχνά σε κινούμενα σχέδια σε όλο τον κόσμο ως μεταφορά του στυλ Τσάρλι Τσάπλιν για μια συντριπτική δύναμη που αντιμετωπίζει το αθώο και ανίσχυρο άτομο. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα αρκετά δίκαιο θέμα για να τεθεί στην πιο αποκλεισμένη πόλη του κόσμου»,είπε ο σκιτσογράφος, αναφερόμενος στη Μελβούρνη, η οποία σημείωσε ρεκόρ για το μεγαλύτερο lockdown 262 ημέρες.

Είναι ενδιαφέρον ότι η The Age είναι η ίδια εφημερίδα που τον περασμένο μήνα είπε «Φτάνει» , μιλώντας ενάντια στο παρατεταμένο lockdown στη χώρα.

Πάλι καλα δηλαδή που διεθνής συμμορίτες της γνωστής φυλης δεν μπορουν να διαγράφουν όσους σκεπτόμενους έχουν απομείνει με ένα κλικ όπως διαγράφουν βιντεο αναρτήσεις μπλοκαρίσματα προφίλ κτλ , το 2017 είχαν διαγράψει βίντεο απο το youtube τύπου καρτούν για το ίδιο θέμα πολύ πριν την πανούκλα τους .Με την διάφορα ότι είχε ολο το story σε λίγα λεπτά απο το 1930 έως στο σήμερα δηλαδη την αληθινή ιστορια σε μόλις 5-6 λεπτά .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications