H ελληνική εκδοσή της Χίλαρι :τα παιδιά εμφανίζουν μόνο ελαφρά συμπτώματα αλλά πρέπει να τα εμβολιάσουμε αμέσως!

Ταύτιση απόψεων Pfizer και της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιάς, Ματίνας Παγώνη, καθώς αμφότεροι συνιστούν πλέον ανοικτά τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών από την ηλικία των 5 ετών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Μ.Παγώνη ανέφερε, ότι 1 στα 3 παιδιά νοσούν με κορωνοϊό έναντι 1 στα 5 παιδιά που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει «εστιάσει» στα μικρά παιδιά καλώντας τους γονείς να τα εμβολιάσουν αμέσως!

Όταν επιχείρησε να πει το λόγο γιατί πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν αφού δεν ασθενούν αλλά ξεπερνούν την μόλυνση με λίγα μόνο συμπτώματα είπε απλά επειδή μπορούν να μεταδώσουν το ιό!

Δηλαδή τι μας λέει η Μ.Παγώνη εδώ: Ότι εάν ήταν εμβολιασμένα δεν θα τον μετέδιδαν;

Έτσι με λίγα λόγια η Παγώνη είπε ότι πρέπει να εμβολιστούν τα παιδιά γιατί κάποια από αυτά μπορεί να καταλήξουν στο νοσοκομείο!

Βάσει ποιων στοιχείων τα λέει αυτά, είναι το ερώτημα.

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά.

Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή». Πρόσθεσε δε ότι η Βρετανία πριν λίγες ημέρες έριξε το όριο για την ενισχυτική δόση του εμβολίου για όσους είναι πάνω από 50 ετών.

Την ώρα που η Μ.Παγώνη έκανε αυτές τις δηλώσεις η Pfizer ανακοίνωνε ότι θα ζητήσει άδεια για τη χορήγηση εμβολίων στις ΗΠΑ σε παιδιά ηλικίας 5-11ετών.

Σύμφωνα με την εταιρία οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο της είναι ασφαλές και παράγει ισχυρά αντισώματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα

Υπενθυμίζεται ότι το σκεύασμα των Pfizer – BioNTech είναι ήδη διαθέσιμο για παιδιά 12 ετών και άνω.

Για παιδιά ηλικίας δημοτικού, η Pfizer δοκίμασε μια πολύ μικρότερη δόση – το ένα τρίτο της ποσότητας που χρησιμοποιείται για ενηλίκους.

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο αντιπρόεδρος της Pfizer, Δρ Μπιλ Γκρούμπερ, μετά τη δεύτερη δόση, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ανέπτυξαν επίπεδα αντισωμάτων εξίσου ισχυρά με τους εφήβους και τους νέους ενηλίκους.

Η δοσολογία που χρησιμοποιήθηκε για παιδιά αποδείχθηκε επίσης ασφαλής, με παρόμοιες ή και λιγότερες προσωρινές παρενέργειες που βιώνουν οι έφηβοι – όπως πόνος στα χέρια ή πυρετός.

Εντός του μήνα η αίτηση στην FDA

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έως το τέλος του μήνα για επείγουσα χρήση στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις στις ευρωπαϊκές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications