Γιατρός καταγγέλλει: «Δε με προσέλαβαν σε νοσοκομείο επειδή έχω δύο παιδιά» - Ποια ήταν η απάντηση του υπουργείου Υγείας

Ένας γιατρός, βιοπαθολόγος – μικροβιολόγος προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, δεν προσελήφθη σε διαγωνισμό γιατί αν και έχει όλα τα προσόντα για τη θέση του επιμελητή σε νοσοκομείο της Αθήνας, επειδή έχει δύο μικρά παιδιά.

Η απάντηση από το υπουργείο Υγείας

Το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στο γιατί απορρίφθηκε το αίτημα της καταγγέλλουσας για αναθεώρηση της απόφασης, επισημαίνει ότι η απόφαση για τη μία πρόσληψή της έγινε βάση βαθμολογίας και δεν έπαιξε ρόλο η οικογενειακή κατάσταση της καταγγέλουσας.

«Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, την υψηλότερη βαθμολογία είχε η ιατρός που κατέλαβε τη μία (1) θέση ειδικότητας Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας που είχε προκηρυχθεί για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη ιατρός είχε τα περισσότερα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών και προϋπηρεσία) – εξού και η υψηλότερη βαθμολογία- και την ίδια οικογενειακή κατάσταση με την καταγγέλουσα, αν και η μητρότητα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για πρόσληψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρει το υπουργείο.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση
Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Παναγιώτης Παπανικολάου, όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν και προκηρύχθηκε η θέση επιμελητή της Β’ ΕΣΥ σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών. Η επιλογή, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, έγινε τώρα.

Στο πρακτικό, τμήμα του οποίου παρουσιάζει το OPEN, αποκαλύπτεται ένα σκεπτικό με βάση το οποίο η γιατρός ναι μεν είναι αξιόλογη επιστήμονα, αλλά το γεγονός πως είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών δεν συνάδει με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και έτσι δεν είναι γνωστό αν μπορεί να ανταποκριθεί.

Post A Comment:

1 comment

aikείπε...

Αντε να μου απαντησουν τωρα γιατι ΝΔημοκρατης διοικητης στο νοσοκομειο του θρυλικου γεφυριου,"μετεθεσε"την επι πολλα χρονια προισταμενη της μοναδας τεχνητου νεφρου,που δεν χαμπαριαζε απο"καλοπιασματα" στις προμηθειες,και εβαλε μια συγχωριανη του;Ας το ψαξουμε;λεω εγω τωρα.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications