Δικαστής για αστυνομικούς: «Ντροπή σας να κτυπάτε τον κόσμο για τον κορωνοίό και τις μάσκες»! (βίντεο)

Οι συνεχείς απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό, οι απανωτοί περιορισμοί στην ελευθερία των πολιτών και η υποχρεωτικότητες κάθε είδους (μάσκες εμβόλια κτλ.) αλλά κυριότερα η αντικοινωνική στάση των Αρχών και δη της Αστυνομίας τα οποία βιώνουμε και στην χώρα μας, έκαναν έξαλλο τον Πορτογάλο εν ενεργεια δικαστή Dr. Rui fa fonseca e Castro.

Το βίντεο προέρχεται από διαδήλωση στη Λισσαβόνα έξω από το κτίριο του ανώτερου δικαστικού συμβουλίου (CSM) όπου ο fonseca e Castro όπου εξεταζόταν πειθαρχική δίωξη εις βάρος του εξαιτίας των απόψεών του για τον κορωνοϊό!

Σε κάποια στιγμή ο Castro ήρθε κοντά σε υποστηρικτές του αλλά οι αστυνομικοί του ζήτησαν να φορέσει μάσκα!

Τότε ο δικαστής κυριολεκτικά εξεμάνει:

«Πρόκειται εσείς κύριοι», απευθυνόμενος στους αστυνομικούς «να κτυπήσετε τον κόσμο επειδή δε φορά μάσκες; Τι πρόκειται να κάνετε», είπε επειδή ελάχιστοι από τους συγκεντρωμένους φορούσαν μάσκα.

«Έχουμε διαταγές», του απάντησε ο επικεφαλής αστυνομικός, για να ρωτήσει ξανά ο Castro:

«Ναι τι διαταγές είναι αυτές; Δεν θα κτυπήσετε τον κόσμο. Το καταλαβαίνετε αυτό; Δεν θα κτυπήσετε τον κόσμο. Εάν όμως τον κτυπήσετε θα είστε που θα ψηλαφηθείτε σήμερα. Καταλαβαίνετε; Σε κοιτάω στα μάτια. Δεν σε φοβάμαι. Καταλαβαίνεις τι σου λέω; Να προσέχεις εάν επιχειρήσεις να κτυπήσεις τον κόσμο», είπε ο ψυχωμένος κι ακατάβλητος δικαστής στον επικεφαλής αστυνομικό.

Και ο δικαστής συνέχισε:

"Γιατί θα υπάρξουν πράγματα που θα γίνουν γνωστά εάν κτυπήσεις κόσμο. Να το πεις στον προϊστάμενό σου αυτό".

Ο δικαστής φανερά εκνευρισμένος από τη στάση της Αστυνομίας στη συνέχεια επαναλαμβάνει ότι δεν θα επιτρέψει οι αστυνομικοί να κτυπήσουν τον κόσμο.

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι ειρηνικά εδώ. Δεν θα τους κτυπήσεις επειδή δεν φορούν μάσκα».

Ο αστυνομικός τότε τον διακόπτει λέγοντας: «Νομίζεις ότι με αυτά που λες θέτεις καλό παράδειγμα για τους υπολοίπους;».

Τότε ο Castro του απαντά: «Δεν θα πεις εσύ εάν δίνω καλό παράδειγμα ή όχι.»

Εκείνη τι στιγμή ένας άλλος αστυνομικός τον ακουμπά και ο δικαστής στρέφεται προς αυτόν και του λέει: «Μην με ακουμπάς, μην με ακουμπάς. Καταλαβαίνεις; Συνειδητοποίησε ποιος είσαι. Εγώ αντιπροσωπεύω την δικαστική Αρχή. Όπως και εσύ να συνειδητοποιήσεις τη θέση σου. Θα συλληφθείς εάν κτυπήσεις κάποιο πολίτη.».

Εκείνη τη στιγμή ο αστυνομικός του επαναλαμβάνει το ίδιο και ο Castro εκρήγνυται:

«Βάζω τον εαυτόν μου στη θέση του. Αυτή είναι θέση μου. Ιεραρχικά είμαι πάνω σε εσένα. Κτυπάτε τον κόσμο επειδή δεν φορά μάσκες. Είναι ντροπή αυτό. Είναι ντροπή.

Πως θα αντικρίσετε στα μάτια τα παιδιά σας όταν πάτε σπίτι σας, εάν κτυπήσετε τον κόσμο; Θα είναι ανέντιμο. Ανέντιμο», είπε τέλος ο fonseca e castro πριν αποχωρήσει έντονα εκνευρισμένος.

Να σημειωθεί ότι δικαστής Rui Fonseca e Castro είναι αντιμέτωπος με διώξεις, απειλούμενος ακόμη και με διαγραφή από τον δικαστικό κλάδο, λόγω της έντονης κριτικής του σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι Αρχές την πανδημία με τον COVID-19.

Μάλιστα ο Δικαστής διώκεται και για ακόμη ένα λόγο αφού πριν ορισμένο χρονικό διάστημα κατέθεσε στη Γενική εισαγγελία (25/8/21) μήνυση κατά του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αναφορικά με την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του COVID-19.

Τέτοια παραδείγματα ψυχωμένων δικαστών, δικαστών που στέκονται δίπλα και όχι απέναντι από το λαϊκό αίσθημα σπανίζουν σήμερα και ο Castro σίγουρα έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη για όσους θα ήθελαν να παραδειγματιστούν από αυτόν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications