CDC: 15 ανήλικοι πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους - Μαζάνης: «Το καλύτερο εμβόλιο που έχει φτιαχτεί της Pfizer»

Το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει και οι φωνές των «ειδικών» για εμβολιασμό στα παιδιά εντείνονται. Την ίδια ώρα ο CDC έχει ανακοινώσει 15 θανάτους σε ανήλικους μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών και στις φοβίες που πιθανόν έχουν οι γονείς τους: «Δεν πρόκειται να παρουσιάσει τίποτα το παιδί, γιατί το εμβόλιο αυτό (εννοεί το Pfizer) με την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι το καλύτερο που έχει φτιαχτεί μέχρι τώρα», τόνισε ο κ. Μαζάνης απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν παρενέργειες που ίσως εμφανιστούν μετά από χρόνια.

Βέβαια, το CDC έχει μάλλον άλλη γνώμη, καθώς -αν και συστήνει τον εμβολιασμό στα παιδιά- έχει καταγράψει μέχρι τις 27 Αυγούστου 15 θανάτους σε ανήλικους 12 έως 17 ετών.

Να σημειώσουμε εδώ πως αυτός ο αριθμός αφορά μόνο τις ΗΠΑ, ενώ οι εμβολιασμοί των παιδιών ξεκίνησαν τελευταίοι.

Παράλληλα ο Σ.Μαζάνης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς που θα γίνονται πλέον στα παιδιατρεία.

«Είναι σημαντικό να γυρίσουν τα εμβόλια του κορωνοϊού στο φυσικό χώρο των παιδιών, που είναι ο παιδίατρός τους. Είναι μία στρατηγική απόφαση ώστε να μπορέσουν οι παιδίατροι να ενημερώσουν τις οικογένειες και να πείσουν να γίνει ο εμβολιασμός των παιδιών που είναι τόσο απαραίτητος» ανέφερε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Από 12 ετών και άνω το εμβόλιο είναι σε δύο δόσεις, όπως και στους ενήλικες.

«Αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι υποχρεωτικός. Οι παιδίατροι, είμαστε από τις πιο ευαίσθητες ειδικότητες, οπότε είναι δύσκολο να γίνει κάτι παράνομο» πρόσθεσε ο κ. Μαζάνης, ενώ είπε ότι θα βρεθούν δικλείδες ασφαλείας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications