Δεν έχει τέλος το «βασανιστήριο» για την Μυρτώ - Στην Γερμανία για ειδική θεραπεία

Ατελείωτη είναι η ταλαιπωρία που περνά η Μυρτώ και η οικογένειά της, εννέα χρόνια μετά την επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς και έπειτα από 7 χειρουργεία στον εγκέφαλο.

«Δεν μιλάει, δεν κινείται. Έχει πόνους έντονους πόνους από την σπαστικότητα. … Ένας γιατρός στην Αμερική μου είπε ότι αν είχατε εσείς αυτούς τους πόνους που είσαστε υγιής, δεν θα τους αντέχατε», λέει η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου.

Η ιδιωτική κλινική στη Χαϊδελβέργη που εξειδικεύεται στη θεραπεία του εγκεφάλου, δίνει ελπίδα στην οικογένεια της Μυρτούς ότι ένα ακόμη επώδυνο και επικίνδυνο χειρουργείο μπορεί να αποφευχθεί. Ήδη με παρέμβαση του υπουργού Υγείας γίνονται ενέργειες για τη μεταφορά της Μυρτούς στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία.

«Μου είπε ότι θα προσπαθήσει με την ιδιότητά του ως υπουργός να δημιουργήσει μια δυνατότητα επικοινωνίας για να πάμε. Αυτό που προσδοκώ είναι να γίνει ένας έλεγχος μαζί με ιατροφαρμακευτικές εξετάσεις και αγωγή που παίρνει η Μυρτώ, ώστε να μειωθεί η σπαστικότητα» λέει η μητέρα της, που εδώ και 9 χρόνια ζει τον δικό της Γολγοθά, αγωνιά για το μέλλον του παιδιού της.

«Προσδοκία μου θα ήταν μια μικρή βελτίωση και να τη δω να μην υποφέρει τόσο πολύ. Στο μέλλον προσδοκία μου θα ήταν να εξασφαλιστεί εφ’ όρου ζωής. Όσο ζει η Μυρτώ όχι όσο ζω εγώ», σημειώνει.

Εννέα χρόνια μετά η συμπατριώτισσα μας η Μυρτώ συνεχίζει να ταλαιπωρείται και οι κυβερνήσεις συνεχίζουν ανενόχλητες να εποικίζουν την Ελλάδα με ομοεθνής του ανθρώπου που την έστειλε ζωντανή στον τάφο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications