Ζερεφός: «Οι πολίτες να στραφούν νομικά κατά των αρχών που ήταν αδιάφορες να μαζέψουν τα ξερά κλαδιά» (video)

«Δεν είχαμε άνεμο στη Βαρυμπόμπη! Ουέ και αλίμονο μόλις αρχίσουν να φυσούν άνεμοι» τόνισε ο καθηγητής

Οι εκατοντάδες τόνοι ξερών κλαδιών έγιναν αιτία για να πάρει τεράστιες διαστάσεις η πυρκαγιά που έκανε στάχτη τα σπίτια των πολιτών και το παρθένο δάσος στη Βαρυμπόμπη σημείωσε ο καθηγητής φυσικής ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός μιλώντας στο Open.

«Υπήρξε μια μάζα έτοιμη για να καεί. Προφανώς δεν μάζεψαν τα ξερά κλαδιά και χόρτα οι Δήμοι και οι κοινότητες, δεν καθάρισαν αυτοί που έχουν εγκαταλελειμμένα οικόπεδα όπως επιβάλλεται από το νόμο και έτσι οδηγηθήκαμε σε ένα δράμα το οποίο θα συνεχιστεί. Ουέ και αλίμονο μόλις αρχίσουν να φυσούν άνεμοι πάνω από 5 μποφόρ. Μέχρι τώρα οι άνεμοι ήταν χαμηλοί» τόνισε ο καθηγητής και εφιστά την προσοχή σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για τα σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.

«Αν δεν μαζέψουν όλα αυτά τα ξερά που είναι για κάψιμο, η μάζα που είναι έτοιμη να καεί» όπως τονίζει υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και ζητά να ανακληθούν οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων που είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα.

«Εκατοντάδες τόνοι ξερών κλαδιών έπρεπε να είχαν περισυλλεχθεί σε όλη τη χώρα από την άνοιξη! Είχαμε χαμηλό άνεμο» τόνισε διευκρινίζοντας ότι τα πράγματα θα ήταν δραματικά εάν είχαμε ανέμους. Ο καθηγητής σημείωσε ότι υπάρχει η ατομική ευθύνη των πολιτών να καθαρίζουν τις αυλές και τα οικόπεδά τους, όμως σε περιπτώσεις που εκείνοι δεν είναι υπεύθυνοι όπως για τις μεγάλες μάζες που είχαν εγκαταληφθεί στους δρόμους, καλεί τους πολίτες να στραφούν κατά των αρχών με νομικές διαδικασίες. «Ας αρχίσουν οι πολίτες να στρέφονται με δικηγόρους κατά των αρχών οι οποίες είναι αδιάφορες να περισυλλέξουν σωστά τα ξερά χόρτα από τον Μάϊο, δεν έχει γίνει στη χώρα μας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications