Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού για τις πυρκαγιές ή τον «παραίτησαν»;

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο στο Πεντάγωνο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με στόχο να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τον χειρισμό των ελικοπτέρων Σινούκ στα πύρινα μέτωπα που εξαφάνισαν περιουσίες και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, δεν είναι σαφές εάν του ζητήθηκε να παραιτηθεί ή αν ο ίδιος το επέλεξε. Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, του έγινε πρόταση να μετατεθεί στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας κάτι που ο ίδιος θεώρησε υποτιμητικό και γι αυτό υπέβαλλε την παραίτησή του.

Παραμένει «θολό» το αν του ζητήθηκε η παραίτησή του (μέσω της μετάθεσης) επειδή o Στρατός Ξηράς και η Αεροπορία θα έπρεπε να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα ελικόπτερα Σινούκ ή για τον τρόπο που επιχείρησαν. Το δεύτερο σκέλος ωστόσο, δεν είναι αμοδιότητα του Στρατού Ξηράς αλλά της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι η Αεροπορία Στρατού διαθέτει 14 ελικόπτερα Σινούκ, εκ των οποίων πέταξαν για τις φωτιές μόλις 3.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications