Μόλις τα εμβόλια πάρουν κανονική άδεια να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους:Δηλώσεις Πουρναρά

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για όλους τους πολίτες μόλις πάρουν κανονική άδεια τα εμβόλια απαιτεί ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Σπύρος Πουρναράς.

Συγκεκριμένα ο Σ.Πουρναράς είπε πως οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα πρέπει σταδιακά να επεκταθούν σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Μάλιστα ως επιχείρημα έφερε την αδειοδότηση των εμβολίων mRNA για κανονική χρήση, κάτι που θα ισχύσει από Σεπτέμβριο (πιθανόν την 6η Σεπτεμβρίου) αρχής γενομένης με το εμβόλιο της Pfizer στις ΗΠΑ. Μετά τις ΗΠΑ βέβαια, όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες όπως ο ΕΜΑ.

«Να σας πω τη γνώμη μου με καθαρή καρδιά. Η υποχρεωτικότητα στους εργαζομένους στην υγεία είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει, διαφορετικά θα νοσήσουν και οι ίδιοι και οι ασθενείς τους. Και για τα σώματα ασφαλείας πρέπει να γίνει υποχρεωτικό.

Για την υπόλοιπη κοινωνία είναι νωρίς. Η γνώμη μου είναι πως μόλις αδειοδοτηθούν τα εμβόλια για κανονική χρήση και όχι για επείγουσα εκεί ναι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό, με την έννοια των παιδικών εμβολιασμών! Δηλαδή δεν μπορεί να φάει πρόστιμο ένα παιδάκι που δεν θα κάνει το εμβόλιο, αλλά δεν θα μπορεί να πάει στο σχολείο. Με τέτοιους όρους όχι με όρους ποινικούς. Να υπάρχουν περιορισμοί της πρόσβασής σου σε δημόσιες υπηρεσίες, αυτά είναι θεμιτά.

Αλλά μόλις πάρουν άδεια επίσημη, ακόμα και σε φαρμακεία που λέει ο λόγος να πωλούνται. Μέχρι τότε θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά στην υγεία και στην εστίαση, γιατί δεν μπορεί να είναι covid free εστιατόρια και οι εργαζόμενοι να είναι ανεμβολίαστοι. Το ξέρω πολύ καλά, ότι οι περισσότεροι στην εστίαση δεν είναι εμβολιασμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications