«Μας εκβιάζουν»! Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Άλλοι ψάχνουν δουλειά ακόμα και σε σουπερμάρκετ, vid

Σε αναστολή ή σε υποχρεωτική άδεια τίθενται υγειονομικοί που δεν κάνουν το πειραματικό (;;;) εμβόλιο, με την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω.

Στις Σέρρες, τρεις είναι οι εργαζόμενοι στην Κωστοπούλειο Στέγη που έχουν τεθεί σε αναστολή καθώς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όπως αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ο διευθυντής της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, Κώστας Καραμούτσος.

«Σε σύνολο 54 εργαζομένων, οι τρεις δεν έχουν εμβολιαστεί από σήμερα τίθενται σε αναστολή και προχωράμε στην αντικατάστασή τους. Εάν τα τρία άτομα εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα θα επιστρέψουν και πάλι στην εργασία τους» αναφέρει.

Στην Κρήτη, κανονική άδεια, ζήτησαν να τους χορηγηθεί, εργαζόμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης zarpanews o πρόεδρος της δομής, Γιάννης Σημαντηράκης, “3 υπάλληλοι που είτε δεν πρόλαβαν, είτε δεν έχουν πάρει ακόμη την απόφαση να εμβολιαστούν για δικούς τους λόγους, πήραν κανονικά την άδεια τους, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος”.

Όπως είπε ο κ. Σημαντηράκης, ο ίδιος έχει ήδη ενημερώσει το προσωπικό πως μόνο εκείνοι που θα προσκομίσουν πιστοποιητικά που αποδεικνύουν τους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου, θα μπορέσουν να μην υποβληθούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό (όπως διευκρινίζεται άλλωστε και από τον νόμο).

Ακόμη, σύμφωνα και με την Αντιδήμαρχο Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, κανονική άδεια πήραν ακόμη 6 εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” οι οποίοι επίσης, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ένα μεγάλο ποσοστό εργαζόμενων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές πρόνοιας, παραμένουν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ως αυτήν τη στιγμή το υπουργείο Εργασίας. Στο υπουργείο Εργασίας προσδοκούν ότι αυτός ο ομολογουμένως μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων (τουλάχιστον πάνω από 8000), θα μειωθεί όσο περνούν οι ημέρες και καθώς εντείνεται το κλίμα εκβιασμού!

Δεν είναι λίγοι οι υγειονομικοί εκείνοι που ψάχνουν αλλού δουλειές, ακόμα και σουπερμάρκετ! Δείτε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές! «Αυτός είναι εκβιασμός που μας κάνουν», αναφέρουν στην κάμερα πολίτες της Πάτρας:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications