Καίγονται σπίτια (και) στον Μυρτιά Ευβοίας – Νέο μέτωπο στο Μιτσικέλι Ιωαννίνων (video)

Mια ακόμη νύχτα κόλασης βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό Μυρτιάς, εκεί, δηλαδή απ’ όπου ξεκίνησε το σημερινό μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια, καθώς πολλά είναι, πλέον, τα σπίτια στην περιοχή που έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Η φωτιά επέστρεψε στην περιοχή λίγο πριν τις 10 το βράδυ και, πλέον, καίει ό,τι βρεθεί στο πέρασμά της, με δεκάδες σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και ο ουρανός να έχει γίνει πορτοκαλί.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το σκηνικό που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ, στο οποίο φαίνονται πυροσβέστες μαζί με τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού να χρησιμοποιούν εκσκαφέα για να καταφέρουν να «στοχεύσουν» καλύτερα, στην προσπάθειά τους να σβήσουν την αδηφάγα φωτιά που καίει την κεραμοσκεπή και πασχίζει να προχωρήσει στα ενδότερα.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση, όμως, ξέσπασε απόψε και στο Μιτσικέλι Ιωαννίνων, πάνω από τα χωριά Καλουτά και Ανθρακίτης του Ζαγορίου.

Η φωτιά καίει πεύκα, φυσικά, και έλατα και στο σημείο έσπευσαν ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Ζαγορίου και της Πολιτικής Προστασίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications