Η επιστολή του κοσμήτορα του ΑΠΘ στον καθ. Δ.Κούβελα: «Με αυτά που λες υπονομεύεις την θέση σου»!

Ο Δημήτρης Κούβελας έγινε αποδέκτης ποικίλων σχολίων για την δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς, για το οποίο εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί και να οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, δημοσιεύει σήμερα μια εμμέσως πλην σαφώς απειλητική επιστολή που φέρεται να έχει αποδέκτη τον καθηγητή κ. Κούβελα, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, και να υπογράφεται από τον κοσμήτορα της σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ σύμφωνα με την οποία, του ζητεί ουσιαστικά να σταματήσει να παίρνει θέση δημόσια, όπως έκανε στην περίπτωση Χαρδαλιά ενώ τον προτρέπει να «διαφοροποιήσει την εμπλοκή του στο θέμα των εμβολίων για τον κορωνοϊό», καθώς «ταυτίζεται με το αντιεμβολιστικό κίνημα».

Μάλιστα στην επιστολή κλείνει λέγοντας του «φοβάμαι ότι υπονομεύεις τη θέση σου ως ιατρός, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος κι ως διευθυντής της νεοϊδρυθείσας ακαδημαϊκής μονάδας με αντικείμενο την αξιολόγηση φαρμάκων».

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που δεν κρύβει τις διαφωνίες του με τον τρόπο που εφαρμόζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας επειδή είχε υποστηρίξει στα social media ότι το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι μία από τις δυνητικές ανεπιθύμητες δράσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Λόγω της τοποθέτησής του διερευνάται αν έχει διαπράξει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αναρτήσεις του κ. Αντώναρου που φέρουν την υπογραφή και τη σφραγίδα του κοσμήτορα του ΑΠΘ, Θεοδώρου Δαρδαβέση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications