Harvard και Clalit: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς - Κυρίως σε νέους

Με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς συνδέεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer, σύμφωνα με δεδομένα που εξέτασαν Ισραηλινοί επιστήμονες (λένε αυτά που τα έχουν πει άλλοι εδώ και καιρό για να το παίξουν έξυπνοι και ότι δήθεν ειναι κατά??).

Τα επιστημονικά ευρήματα έρχονται να αποδείξουν, ότι οι κίνδυνοι από τα εμβόλια για τους νέους δεν είναι αμελητέα, οπότε όσοι επιχειρούν να επιβάλλουν υποχρεωτικότητα θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τις πολιτικές τους.

Κανείς πολιτικός δεν θα αναλάβει την ευθύνη ή φαρμακευτική εταιρία που παράγει εμβόλια, όταν κάποιος υποστεί σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια θα περάσει μόνος του τον Γολγοθά εάν δεν συμβεί τίποτε μοιραίο.

Ισραηλινοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο εμβολιασμός πιθανότατα προκάλεσε μυοκαρδίτιδα ή φλεγμονή της καρδιάς, σε ένα έως πέντε άτομα ανά 100.000 άτομα.

Ωστόσο, είπαν επίσης ότι η λοίμωξη του Covid 19 συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς, πιο συγκεκριμένα 11 στα 100.000 άτομα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις φλεγμονής της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό ήταν σε νεαρούς άντρες.

Τα 21 άτομα που λόγω των εμβολίων υπέστησαν μυοκαρδίτιδα στην εμβολιασμένη ομάδα είχαν μέση ηλικία 25 ετών και κατά 90,9% ήταν άνδρες.

«Εκτιμήσαμε ότι το εμβόλιο BNT162b2 είχε ως αποτέλεσμα αυξημένη επίπτωση μερικών ανεπιθύμητων παρενεργειών σε μια περίοδο παρακολούθησης 42 ημερών.
Αν και τα περισσότερα από αυτά τα συμβάντα ήταν ήπια, μερικά από αυτά, όπως η μυοκαρδίτιδα, θα μπορούσαν να είναι δυνητικά σοβαρά»
, ανέφεραν, οι επιστήμονες για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech.

«Ωστόσο, τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η μόλυνση SARS-CoV-2 είναι η ίδια ένας πολύ ισχυρός παράγοντας κινδύνου για μυοκαρδίτιδα και επίσης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πολλαπλών άλλων σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Αυτά τα ευρήματα βοηθούν να διαφωτιστούν οι βραχυπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι του εμβολίου και να τοποθετηθούν σε κλινικό πλαίσιο.
Θα χρειαστούν περαιτέρω μελέτες για να εκτιμηθεί η πιθανότητα μακροπρόθεσμων ανεπιθύμητων ενεργειών».

Η έρευνα ανέλυσε ανεπιθύμητα συμβάντα που αναφέρθηκαν μεταξύ 884.828 εμβολιασμένων ατόμων και ισάριθμων ατόμων που δεν εμβολιάστηκαν, καθώς και μια ομάδα περισσότερων από 240.000 ατόμων που προσβλήθηκαν από τον COVID-19.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine στις 25 Αυγούστου.

Ο Dr. Ran Balicer, από τις Υπηρεσίες Υγείας Clalit στο Τελ Αβίβ, ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας, η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Harvard και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Clalit.

Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε ότι η εταιρεία γνωρίζει «σπάνιες αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, κυρίως σε άνδρες εφήβους και νεαρούς ενήλικες, μετά τον εμβολιασμό mRNA COVID-19».

Τα εμβόλια Pfizer και Moderna χρησιμοποιούν τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA ή mRNA.

Ο εκπρόσωπος της Pfizer σημείωσε ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων περιγράφουν τη φλεγμονή της καρδιάς ως μια σπάνια παρενέργεια.

«Οι ασθενείς συνήθως ανακάμπτουν γρήγορα με συντηρητική θεραπεία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα CDC εξακολουθούν να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 για επιλέξιμα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Με εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 να έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, το προφίλ κινδύνου οφέλους του εμβολίου μας παραμένει θετικό», πρόσθεσε στέλεχος της Pfizer.

Το εμβόλιο Pfizer έχει βρεθεί σε πολλές χώρες ότι σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν μια προειδοποίηση στα εμβόλια Pfizer και Moderna τον Ιούνιο σχετικά με τον υψηλότερο κίνδυνο, αλλά συνέχισαν να τα συνιστούν για χρήση και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο Pfizer .

Το εμβόλιο Pfizer, καθώς και των Moderna και Johnson & Johnson, είχαν προηγουμένως διατεθεί στο κοινό μέσω εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης (EUA) από τον FDA.

Τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson βρίσκονται ακόμη υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης EUA.

Τι αναφέρει το Stanford University;

Η Ιατρική Σχολή του Stanford University, ανέφερε πώς ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ήταν υψηλότερος στους ασθενείς με COVID-19 σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

«Αυτό που είναι ακόμη πιο συναρπαστικό σε αυτά τα δεδομένα είναι η ουσιαστική προστατευτική επίδραση των εμβολίων σε σχέση με ανεπιθύμητες ενέργειες όπως οξεία νεφρική βλάβη, ενδοκρανιακή αιμορραγία και αναιμία, πιθανώς επειδή προλήφθηκε η μόλυνση.

Επιπλέον, τα άτομα με λοίμωξη SARS-CoV-2 φαίνεται να διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για αρρυθμία, έμφραγμα του μυοκαρδίου, θρόμβωση βαθιάς φλέβας, πνευμονική εμβολή, περικαρδίτιδα, ενδοεγκεφαλική αιμορραγία και θρομβοπενία από αυτούς που εμβολιάστηκαν με BNT162b2»

Δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με την έρευνα

Ο Dr Vinay Prasad είπε ότι η μελέτη στηρίχθηκε κατά βάση σε μια δόση εμβολίου και ως γνωστό το σχήμα των εμβολίων της Pfizer απαιτεί δύο δόσεις.

«Πρέπει να αναφέρονται χωριστά τα νεαρά άτομα ηλικίας 16-24 ετών, τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερο ποσοστό μυοκαρδίτιδας», δήλωσε ο Prasad, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στο niversity of California–San Francisco.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications