Εξαπάτησαν τους πυρόπληκτους με τα 600€ σε… μετρητά!

Ο υπ. Εσωτερικών έστειλε χρήματα στους δήμους και κατόπιν τα «μπλόκαρε». Πυρόπληκτος κάτοικος της Βαρυμπόμπης με επιστολή στη «δημοκρατία» αποκαλύπτει τον εμπαιγμό του επιτελικού κράτους.

Εμπαιγμός άνευ προηγουμένου, κοροϊδία σε κατεστραμμένους ανθρώπους, επικοινωνιακά παιγνίδια της κυβέρνησης με τον πόνο των ανθρώπων πάνω στα αποκαΐδια… Ολα αυτά μαζί ισχύουν για τον τρόπο με το οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους πυροπλήκτους της πρώτες μέρες της πυρκαγιάς στην Αττική, όπως αποκαλύπτεται σε επιστολή που έστειλε στη «δημοκρατία» κάτοικος της Βαρυμπόμπης σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη άμεσης βοήθειας 600 ευρώ, που δεν έλαβαν ποτέ… γιατί το ίδιο το υπουργείο του κ. Βορίδη την μπλόκαρε την τελευταία στιγμή.

Είχε προλάβει όμως ο υπουργός να τη διαφημίσει δεόντως στα μέσα ενημέρωσης για να δείξει ότι η Πολιτεία έχει άμεσα αντανακλαστικά και βοηθάει χωρίς καθυστέρηση, είχε προλάβει να προβάλει τον εαυτό του και να κάνει το κομμάτι του, μόνο που η αναισθησία ήταν αυτή που κυριάρχησε στο τέλος. Είχε πει στην ΕΡΤ στις 5 Αυγούστου, μόλις δύο μέρες αφότου ξέσπασαν οι φωτιές: «Το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα θα παρέμβει προκειμένου να δώσει άμεση στήριξη σε αυτούς που έχουν πληγεί. Υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση ότι είναι 94-95 τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές στη περιοχή της Βαρυμπόμπης και χρειάζεται να παρέμβουμε. Θα μεταφέρουμε σήμερα ποσά προς τους δήμους για να υπάρξει άμεση στήριξη των 600 ευρώ και εν συνεχεία προφανώς πρόκειται να υποστηρίξουμε τους πυρόπληκτους με ποσά έως 6.000 ευρώ και τις επιχειρήσεις με 8.000 ευρώ και να προχωρήσουμε, εν συνεχεία, στη στεγαστική συνδρομή, που είναι η διαδικασία της υποστήριξης για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι. Η διαχείριση των ποσών της αποζημίωσης θα γίνει μέσω των δήμων. Σήμερα θα μεταφέρουμε ποσά προς τους τρεις πληγέντες δήμους, δηλαδή τον Δήμο Αχαρνών (60.000 ευρώ), τον Δήμο Κηφισιάς (60.000 ευρώ) και τον Δήμο Διονύσου, ο οποίος έχει λιγότερα θέματα, το ποσό των 30.000 ευρώ».

Τα χρήματα πράγματι εστάλησαν στους δήμους την ίδια μέρα, μόνο που δεν έφτασαν ποτέ στους κατοίκους; Γιατί; Επειδή το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών με εντολή του κ. Βορίδη τα μπλόκαρε την τελευταία στιγμή. Γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε επικοινωνία που είχαν μαζί του οι πυρόπληκτοι, δίνοντάς τους όμως νέα υπόσχεση: «Θα πάρετε άλλα, περισσότερα, αργότερα με το arogi.gov» τους είπε.

Το γεγονός αυτό, πέρα από την αναλγησία των αρμοδίων, που υπόσχονται σε ανθρώπους κατεστραμμένους και σε απόγνωση χωρίς να είναι σε θέση να υλοποιήσουν, αποδεικνύει και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες στο θέμα της βοήθειας σχ

Η επιστολή του κ. Πολιτάκου: «Είμαι από τους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης, όχι από τα χειρότερα, δόξα τω Θεώ. Η κύρια κατοικία σώθηκε, αλλά καταστράφηκαν οι βοηθητικοί χώροι και οι υποδομές των δικτύων έως το σπίτι (κάηκαν και έλιωσαν τα πάντα).
Την άλλη μέρα 5 Αυγούστου ο Μ. Βορίδης περιεφέρετο στα κανάλια και δήλωνε ότι θα δοθούν 600 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων.

Τα χρήματα αυτά για 100 νοικοκυριά της Βαρυμπόμπης κ.λπ. όντως κατατέθηκαν στον λογαριασμό του Δήμου Αχαρνών στο Τ.Π. και Δανείων στις 6 Αυγούστου. Ερχονταν τα κανάλια, όταν μαζεύαμε μπάζα μες στο κάρβουνο (1η φορά στη ζωή μου ξεμπάζωνα καμένα που έχουμε πληρώσει με χιλιάδες φόρους και ΕΝΦΙΑ σε περιοχή σχεδίου πόλης από το 1926) κι έλεγαν οι ρεπόρτερ ότι θα σας δοθεί αυτή η άμεση βοήθεια για τις πρώτες ανάγκες κι απαντούσαμε με δυσπιστία “θα δούμε”. Κι όμως, κύριοι, ούτε αυτό το ποσό που ήταν για να πάρουμε καμιά φανέλα ή να πληρώσουμε τον ηλ/γο για να αποκαταστήσει και να βεβαιώσει τον ΔΕΔΔΗΕ (350 ευρώ με αποδείξεις) δεν πιστώθηκε.

Σε επικοινωνία μας με αντιδήμαρχο των Αχαρνών -από τους καλύτερους δημάρχους ο Σ. Βρεττός και οι δικοί του στα 30 χρόνια που μένω εκεί- 14 Αυγούστου και σε ερώτηση γιατί δεν πιστώθηκαν τα χρήματα, είπε ο αντιδήμαρχος ότι τα μπλόκαρε το ΥΠΕΣ. Δεν το πιστέψαμε. Απευθυνθήκαμε σε ένα τηλ. του Μ. Βορίδη που έστελνε προεκλογικά sms. Και επιβεβαίωσε ο ίδιος ότι πάνε τα 600, αλλά θα δώσει άλλα πολλά, αλλά… αργότερα, με το arogi.gov.gr από Σεπτέμβρη με χαρτιά κ.λπ. και φυσικά όπως αναφερότανε στο ρεπορτάζ της “κυριακάτικης δημοκρατίας” μόνο για κύρια κατοικία. Τι να πεις; Νιώθω αηδιασμένος με τα ψέματά τους και μάλιστα σε τέτοια συγκυρία. Το ποσό που προβλέπεται για τις πρώτες μας ανάγκες ήταν 60.000 ευρώ, ποσό που δίνεται εύκολα για ψιλοχορηγίες κάθε απίθανης εκδήλωσης ή “πρωτοποριακής” παράστασης κρίθηκε ότι έπρεπε να το κόψουν. Μετά φταίνε οι νέοι που έχουν κάνει τα κανάλια να μην τολμούν να σηκώσουν κάμερα για ζωντανό γιατί θα ακουστεί η γνωστή διαπίστωση για τον πρωθυπουργό;» καταλήγει ο αναγνώστης Ευάγγελος Κ. Πολιτάκος από τη Βαρυμπόμπη και σχολιάζει ότι η δημοκρατία «είναι η μόνη εφημερίδα που διαβάζεται».

ετικά με το ποιος είναι αρμόδιος να εγκρίνει κονδύλια βοήθειας, τα υπουργεία ή το επιτελικό κράτος του Μαξίμου…

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications