Εμβολιασμένος  πεθαίνει από c0vid: «Αν δεν είχε εμβολιαστεί, θα ήταν χειρότερα»

Μια υπαρξιακή συζήτηση περί θανάτου πυροδότησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κάλυψη των εθνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ για τον πρόσφατο θάνατο του Patricio Elizondo, από το Τέξας, ενός διαβητικού που υπέφερε από καρδιακά προβλήματα. Αφού ο Elizondo αρρώστησε στις αρχές Αυγούστου, η κόρη του υποψιάστηκε ότι μπορεί να υποφέρει από αναζωπύρωση συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.

Ο 76χρονος νοσηλεύτηκε σύντομα αφού άρχισε να έχει δυσκολία στην αναπνοή – ένα κοινό σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρών στους πνεύμονες προκαλώντας δύσπνοια.

Αλλά οι γιατροί είπαν ότι μια ακτινογραφία θώρακα αποκάλυψε ότι ο Elizondo είχε πράγματι κολλήσει τον Covid. Πέθανε στις 3 Αυγούστου λόγω πνευμονικής βλάβης που προκλήθηκε από τον ιό, είπε ένας καρδιολόγος που φρόντισε τον Elizondo.

Η ηλικία και το ιατρικό ιστορικό του Τεξάνου τον έθεσαν σε υψηλό κίνδυνο να προσβληθεί από σοβαρό κρούσμα κορονοϊού – αλλά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος τράβηξε την προσοχή των τοπικών, και μετά εθνικών μέσων ενημέρωσης.

Εκτός από τον πλήρη εμβολιασμό κατά του Covid, ο Elizondo «σπάνια έβγαινε από το σπίτι, φορούσε πάντα μάσκα, και μάλιστα και γάντια», είπε η Yvonne Rodriguez, κόρη του νεκρού, στον ειδησεογραφικό σταθμό KSAT του San Antonio. Αν και είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πώς ο πατέρας της κόλλησε τον ιό, η Rodriguez τόνισε ότι ένιωθε ότι «το εμβόλιο υπήρξε κατά κάποιο τρόπο χρήσιμο».

«Είδα τον μπαμπά μου, πόσο άρρωστος ήταν», είπε. «Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο περισσότερο θα υπέφερε αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο» .

Το KSAT μίλησε με έναν τοπικό γιατρό και ειδικό για τα λοιμώδη νοσήματα, ο οποίος δήλωσε ότι η Rodriguez είχε «δίκιο» όταν πίστευε ότι το εμβόλιο είχε βοηθήσει τον πατέρα της.

Η ιστορία μετά έφτασε και σε πολλά εθνικά ΜΜΕ. Μια ερμηνεία που δημοσιεύτηκε από το Hill ισχυρίστηκε ότι παρά το τραγικό θάνατο του Elizondo, «οι γιατροί είπαν ότι η κατάσταση του πατέρα θα μπορούσε να ήταν χειρότερη αν δεν είχε εμβολιαστεί καθόλου».

Όλο αυτό ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει μια “υπαρξιακή” και φιλοσοφική συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε θέματα που αφορούν τη ζωή και το θάνατο.

«Τι είναι χειρότερο από το να είναι κάποιος νεκρός;» ρώτησε κάποιος στο twitter.

Με κάποιους να απαντάνε «δυο φορές νεκρός» ή «υπέρ-νεκρός», ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτήθηκαν αν οι δημοσιογράφοι και γιατροί τελικά… τρολάρουν!

Post A Comment:

1 comment

Γιώργοςείπε...

Ζούμε την απόλυτη παράνοια! Δηλαδή , ο άνθρωπος ήταν να πεθάνει και το εμβόλιο τον βοήθησε να πεθάνει μια ώρα αρχύτερα;

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications