Δώστε λεφτά στο Κράτος για να «βοηθήσει» τους  πυρόπληκτους  δεν φτάνουν αυτά που δίνεται ήδη μεσώ εφορίας

Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr όπου, με βάση την καταγραφή των πρώτων αναγκών των πυροπλήκτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσουν την προσφορά τους σε χρήματα ή σε είδος.

Στην πλατφόρμα διατίθεται και ο ειδικός Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής για την κατάθεση δωρεών που έχει ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών.

Κατόπιν εντολής του υπουργού Οικονομικών ανοίχθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ειδικός λογαριασμός με τίτλο «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής – Εισφορές Ιδιωτών» του ν. 4797/2021 (Α’ 66), στον οποίο μπορούν να κατατίθενται δωρεές για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές, όπως οι μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της πατρίδας μας.

Η πλατφόρμα λειτουργεί υπό την Γενική Γραμματεία Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών ης Προεδρίας της Κυβέρνησης.
Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού διαρθρώνεται σε τομείς πολιτικής, οι οποίοι μεριμνούν, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες συντονισμού των υπουργείων, για την κατάρτιση και συγκέντρωση των υπουργικών σχεδίων δράσης καθώς και για την παρακολούθηση της εμπρόθεσμης και ορθής εφαρμογής τους. Επιπλέον εργάζονται για την κατάρτιση προσχεδίου του ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών και την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου της χώρας μας, μπορούμε να συνδράμουμε όλοι. Είναι μια δοκιμασία που επιβάλλει υπευθυνότητα και ενότητα. Η έμπρακτη αλληλεγγύη πολιτών και επιχειρήσεων, στον βαθμό που ο καθένας και η καθεμία μπορούν να προσφέρουν, είναι πολύτιμη.

Στη βάση αυτή δίνεται η διαβεβαίωση πως οι πόροι που θα κατατεθούν κατά την τρέχουσα περίοδο στο Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής , θα διατεθούν σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας, σε στοχευμένες δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και αποκατάστασης των δασικών και άλλων οικοσυστημάτων, οι οποίες και θα ανακοινώνονται δημόσια.

Ο σκοπός που πληρώνεις εφορία ποιος ειναι??? επίσης πως γίνεται να δίνουν εκατομμύρια σε ΜΜΕ και σε δεκάδες έγκυρες πήγες τους αλλα να ζητούν από τον όχλο εκμεταλλευόμενοι την συμπόνοια τους να δώσει λεφτά για τους πυρόπληκτους? δεν τους έφτασαν αυτα που μάζεψαν μεσώ youtuber που οι ίδιοι υποστηρίζουν όπως και στο Μάτι που τελικα κανεις δεν ξέρει που πήγαν τα χιλιαδες ευρώ που μάζεψαν? έχει καταλάβει κανεις οτι επικρατεί η παράνοια της παράνοιας στα παντα και όλα φαίνονται φυσιολογικό στους πολλούς?

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications