Τώρα ξεκινούν έρευνες για να διαπιστώσουν αν τα εμβόλια mRNA επηρεάζουν την εγκυμοσύνη!

Παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια mRNA χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό δεν υπήρχε κάποια μελέτη που να δείχνει εάν και κατά πόσο έχουν αρνητικές παρενέργειες στην εγκυμοσύνη.

Έτσι ξεκινούν έρευνες τώρα(!) για να διαπιστώσουν εάν το εμβόλια mRNA έχουν επίπτωση στην εγκυμοσύνη ή στο αποθεματικό ωοθηκών.

Η υπόθεση των εμβολίων mRNA της εγκυμοσύνης και γενικότερα της γυναίκας γονιμότητας και κατά πόσο η τεχνολογία αυτή επηρεάζει δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι οι «ειδικοί» στην Ελλάδα σπεύδουν να καθησυχάσουν άπαντες ότι τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τα παραπάνω εντούτοις υπάρχουν φωνές όμως που μιλούν για το αντίθετο καθώς αναφέρουν ότι τα εμβόλια μπορεί -υπό συνθήκες- να οδηγήσουν σε προβλήματα γονιμότητας.

Τις απόψεις αυτές όμως φαίνεται να μην συμμερίζεται η Μίνα Γκάγκα Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», η οποία κάλεσε εχθές τις γυναίκες που σκέφτονται να κάνουν παιδιά, να εμβολιαστούν άφοβα έναντι του κορωνοϊού.

Και δεν συμμερίζεται όχι μόνο απόψεις ειδικών αλλά και της βρετανικής κυβέρνησης.

Σε επίσημη οδηγία της για τα εμβόλια mRNA αναφέρει στη σελ 5:

«Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την χρήση του εμβολίου mRNA BNT162b2 (Pfizer) αναφορικά με τις εγκύους. Μελέτες σε ζώα δεν έχουν δείξει κάποια άμεση ή έμμεση αρνητική παρενέργεια σε σχέση με την ανάπτυξη του εμβρύου και της εγκυμοσύνης (…)

Παρ΄όλα αυτά, αναφέρεται στην επίσημη οδηγία η χρήση του εμβολίου BNT162b2 πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να γίνεται μόνο όταν τα εν δυνάμει οφέλη επικρατούν έναντι των κινδύνων για τη μητέρα και το έμβρυο».

Με άλλα λόγια το βρετανικό κράτος λέει μην εμβολιαστείτε άφοβα αλλά ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά. Πως θα γίνει αυτό; Άγνωστο.

Σε αυτό το ασαφές περιβάλλον αναφορικά με τα εμβόλια και την εγκυμοσύνη, τώρα ξεκινούν οι έρευνες για το κατά πόσο τα εμβόλια mRNA επηρεάζουν και κατά πόσο την κύηση.

Όπως αναφέρει το clinicaltrials.gov στις 22 Ιουλίου ξεκίνησε η πρώτη(!) έρευνα για το εμβόλιο mRNA1273 της Moderna και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Ιανουαρίου του 2024!

Πρόκειται για μια έρευνα με 1.000 συμμετέχοντες που θα διαρκέσει 21 μήνες για να μπορεί με ασφάλεια η επιστημονική κοινότητα εάν και κατά πόσο το εμβόλιο της Moderna επηρεάζει ή όχι τις εγκύους και πως.

Μια άλλη έρευνα ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2021 και ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο του 2022 με την συμμετοχή 200 γυναικών και με στόχο να διερευνηθεί κατά πόσο τα εμβόλια mRNA επηρεάζουν το αποθεματικό ωοθηκών, δηλαδή εάν ο εμβολιασμός οδηγεί σε μειωμένο απόθεμα ή όχι.

Μήπως πριν οι «ειδικοί» συστήσουν τον εμβολιασμό των εγκύων ή των γυναικών που σκοπεύουν να κάνουν παιδιά θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι έρευνες αυτές;

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι τα εμβόλια mRNA είναι σε πειραματική φάση και τα αποτελέσματα των ερευνών θα τα δούμε στο απώτερο μέλλον.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications