Φαρσαλινός: «Αν ένας τσαρλατάνος παίρνει αποφάσεις που αφορούν 11 εκατ. Έλληνες πρέπει να ανησυχήσουμε»

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σχολίασε με αιχμηρό τρόπο το «τσαρλατάνοι» με το οποίο είχε χαρακτηρίσει τους επιστήμονες που αντιδρούν στους μαζικούς εμβολιασμού ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Εγώ συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχουν τσαρλατάνοι και μάλιστα και από τις δύο πλευρές. Το ζήτημα είναι πως με τους τσαρλατάνους της μιας πλευράς που δεν συμμετέχει έμμεσα ή άμεσα στη λήψη αποφάσεων που αφορούν 11 εκατομμύρια ανθρώπους το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αδιαφορείς. Αν όμως υπάρχουν τσαρλατάνοι που συμμετέχουν σε αποφάσεις που αφορούν έμμεσα ή άμεσα όλους εμάς, τότε πρέπει να προβληματιζόμαστε και να ανησυχήσουμε.

Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο πως ο καθένας είτε είναι επιστήμονας, είτε είναι πολιτικός ή κομματικός υπάλληλος, είτε είναι ένας μη εκλεγμένος πολιτικός, είτε είναι ένας εκλεγμένος πολιτικός, έχουν το δικαίωμα να πουν άποψη. Το έχουν το δικαίωμα να πουν άποψη σημαίνει ταυτόχρονα πως δεν έχουν δικαίωμα να απαγορεύουν την άποψη των άλλων», είπε ο Κ.Φαρσαλινός.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Μάριος Θεμιστοκλέους είχε αναφερθεί στην πρόσφατη ενημέρωση για τον κορωνοϊό στους επιστήμονες που διαφωνούν με τον υποχρεωτικό και μαζικό εμβολιασμό χαρακτηρίζοντας τους ως «τσαρλατάνους».

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους - για να προσθέσει: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του Συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν».

«Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του», κατέληξε ο Μ.Θεμιστοκλέους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications