Τουρκική πειρατεία σε κυπριακό αλιευτικό: Το κατέλαβαν Τούρκοι κομάντος - Κατέστρεψαν τα ηλεκτρονικά του

Τουρκική πειρατεία σε βάρος του κυπριακού αλιευτικού πλοίου «Μαρία Μπουμπουλίνα»: Ένοπλοι κομάντος της τουρκικής ακτοφυλακής κατέλαβαν το σκάφος 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα, σε διεθνή ύδατα στην Κύπρο και κατέστρεψαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό θεωρώντας ότι πρόκειται για εξοπλισμό υποκλοπής επικοινωνιών!

Δηλαδή με λίγα λόγια ότι επρόκειτο για καμουφλαρισμένο πλοίο συλλογής πληροφοριών.

Συγκεκριμένα το αλιευτικό το πλησίασε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και σύμφωνα με το Sigmalive ζήτησε από τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό να είναι «stand by» και τους συνόδευσε για 8 ναυτικά μίλια.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Άριστος Αριστείδου, είπε ότι τέσσερις ένοπλοι ζήτησαν τα έγγραφα του σκάφους, τα οποία και παρέδωσε, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε διεθνή ύδατα και ότι στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ιταλικό αλιευτικό σκάφος. Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον κ.Αριστείδου του είπαν «δεν είναι δουλειά σας αυτό».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος επίσης επέβαινε στο σκάφος, οι Τούρκοι στρατιώτες έβαλαν το πλήρωμα της βάρκας σε μια γωνιά και στη συνέχεια διεξήγαγαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων προκάλεσαν ζημιές στα ηλεκτρονικά συστήματα της Μπουμπουλίνας.

Οι Τούρκοι ένοπλοι κομάντος για δύο περίπου ώρες έκαναν ανάστατο το σκάφος για έρευνες και ρωτούσαν γιατί έχουν πολλές κεραίες πάνω στο σκάφος.

Τότε τους ξήλωσαν ένα μικρό σύστημα από το κυπριακής σημαίας σκάφος και γύρω στις 19.30 το απόγευμα άρχισαν οι ερωτήσεις για το όνομα του σκάφους αλλά και για την ύπαρξη ελληνικής σημαίας σε αυτό.

Σύμφωνα πάντα με τον κ.Αριστείδου οι ζημιές που προκάλεσαν ανέρχονται στις 60 χιλιάδες ευρώ.

Όπως είπε ο κ.Αριστείδου, από το 2017 είχαν να εμφανιστούν οι Τούρκοι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications