Γεωργιάδης: «Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί»

«Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο, εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση»

Για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες πληθυσμού πλην των υγειονομικών μίλησε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ελάχιστοι εκ των εργαζομένων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της απόφασής του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο, εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ξεσηκώνοντας τεράστιες αντιδράσεις!

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε, ότι οι κυβερνήσεις υποχρεούνται να ξεκαθαρίζουν στους πολίτες τους ότι δεν υποχρεούνται να εμβολιαστούν (άρθρο7.3.1,2 και 7.5.2) και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να τους απειλούν ή να τους εκβιάζουν με απολύσεις και στέρηση προνομίων, ούτε να δίνουν προνόμια στους εμβολιασμένους.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων εάν αυτό είναι έσχατο μέτρο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αν ένας εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο τους άλλους, δικαίωμα σου», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Όπως είπε χθες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με έναν πάρα πολύ ωραίο τρόπο, πουθενά το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει αυτόν που θέλει, με την συμπεριφορά το, να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους».

«Τον ανθρώπινο φόβο και την ανησυχία κατά του εμβολίου τον αντιλαμβάνομαι. Όλοι όσοι εμβολιαστήκαμε είχαμε μια ανθρώπινη ανησυχία. Άλλο είναι η σεβαστή ανθρώπινη ανησυχία και άλλο είναι η αποδοχή ότι οι λίγοι μπορούν να καταστρέψουν τους πολλούς. Αυτό δεν γίνεται», κατέληξε ο Γεωργιάδης

Post A Comment:

1 comment

Α ρε Γεωργιάδη….πόσο πιο χαμηλά θα συρθείς για να αρέσεις στα αφεντικά σου; Κρίμα που υπήρξες εκδότης της Αρχαίας Ελληνικής γραμματείας. Δεν κατάλαβες τίποτα και κατέληξες σιωνιστικό σκουπίδι. Φτου σου να μη σε βασκάνω….

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications