Κυνική παραδοχή Φάουτσι: «Σας δούλευα όταν έλεγα ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάσκες»

Η αξία των μασκών για τους εμβολιασμένους είναι... «σημειολογική»

Μετά την πρόσφατη δήλωσή του ότι «οι εμβολιασμένοι μπορούν να ‘πετάξουν’ τη μάσκα» ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα υγείας και αρχιερέας της υστερίας που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο, παραδέχθηκε με περίσσιο κυνισμό ότι η επιβολή της χρήσης μάσκας ακόμη και μετά τον εμβολιασμό είχε «σημειολογική αξία» και δεν προοριζόταν να αναχαιτιστεί την εξάπλωση του COVID-19.

Η παραδοχή έγινε λίγες εβδομάδες αφότου ο Φάουτσι επέπληξε τον γερουσιαστή Ραντ Πολ επειδή τον κατηγορούσε ότι η επιμονή του να φοράει μάσκα, παρά το γεγονός ότι δεν κινδύνευε ουσιαστικά να προσβληθεί ή να μεταδώσει τον COVID, αποτελούσε «θέατρο» δημόσιας υγείας.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης του Κογκρέσου τον Μάρτιο, ο Φάουτσι είχε αντιδράσει έντονα στον ισχυρισμό του Ραντ Πολ, ότι η συνεχής επιμονή του στο ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί πρέπει να φορούν μάσκες ήταν απλά θέατρο.

«Επιτρέψτε μου να δηλώσω για τα πρακτικά ότι οι μάσκες δεν είναι θέατρο. Οι μάσκες είναι προστατευτικές» είχε απαντήσει φανερά ενοχλημένος ο Φάουτσι, όταν ρωτήθηκε γιατί παρευρέθηκε στη δημόσια ακρόαση με μάσκα, μετά τον πλήρη εμβολιασμό του.

Τώρα ο Φάουτσι, που και στην Ελλάδα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τον έχουν για θεό, παραδέχεται έμμεσα ότι η ανάλυση του Πολ ως προς τη χρησιμότητα των μασκών, καθώς και για τα κίνητρα του Φάουτσι, ήταν σωστή.

«Πριν το CDC κάνει την αλλαγή της σύστασης, δεν ήθελα να μοιάζω σαν να έδινα ανάμικτα μηνύματα. Όντας όμως ο ίδιος ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο, οι πιθανότητες να μολυνθώ σε ένα εσωτερικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά χαμηλές», εξήγησε ο Φάουτσι στον Έλληνα ομογενή δημοσιολόγο του ABC, Τζωρτζ Στεφανόπουλο. Το CDC ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, με ορισμένες σπάνιες εξαιρέσεις.

Αυτό ήταν όμως και η αιτία της επίθεσης του Ραντ Πολ, κατά την αντιπαράθεσή του με τον Φάουτσι για το θέμα των μασκών.

«Έχεις εμβολιαστεί και παρελαύνεις με δύο μάσκες για να δώσεις την παράστασή σου. Δεν μπορείτε να μολυνθείτε όμως. Υπάρχει σχεδόν μηδέν τοις εκατό πιθανότητα να μολυνθείτε και όμως λέτε στους ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο, που έχουν ανοσία - αψηφάτε όλα όσα γνωρίζουμε για την ανοσία, λέγοντας στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί να φορούν μάσκα», είχε δηλώσει τότε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Ραντ Πολ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications