Κικίλιας: «Θα εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά από 12 ετών και άνω από Σεπτέμβριο»!

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις έρευνες που γίνονται από την Pfizer για τους εμβολιασμούς σε παιδιά 12 έως 15 ετών, υποστηρίζοντας πως σύντομα θα ξεκινήσουν και στην Ευρώπη.

Ο FDA αναμένεται να δώσει το «πράσινο» φως για τους εμβολιασμούς παιδιών 12 έως 15 ετών με το σκεύασμα της Pfizer στις ΗΠΑ, ενώ ο Καναδάς έδωσε σχετική έγκριση την Τετάρτη.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός, υποστηρίζοντας πως αυτό αναμένεται να γίνει και στην Ευρώπη μέχρι τον Σεπτέμβριο και άρα και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ εάν τα παιδιά θα πηγαίνουν από Σεπτέμβριο με εμβόλιο στο σχολείο αντί με self test, με τον Κικίλια να απαντάει θετικά, σε περίπτωση βέβαια που εγκριθεί τελικά το εμβόλιο για τα παιδιά.

Κάτι που ίσως και να σημαίνει ότι το εμβόλιο θα αντικαταστήσει το self test, αν και είναι αρκετά δύσκολο να γίνει υποχρεωτικό σε παιδιά.
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην πιθανότητα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών, εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμών που υπάρχει στη συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού. Ο Κικίλιας είπε πως «θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των εργαζομένων στην υγεία».

Επιπλέον μίλησε και για τα self test, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν και μετά τις 15 του Μάη, παρά το «άνοιγμα» της χώρας.

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια από το τέλος Μαΐου για τους 30 - 44
Τα εμβόλια όλων των φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν πάρει έγκριση για την κατασκευή των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα από το τέλος Μαΐου για τις ηλικίες 30 - 44.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι συμπολίτες μας που δεν εμβολιαστεί ακόμα θα μπορούν στο προσεχές διάστημα να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν όχι μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είναι διαθέσιμο για τους 30-39 και 40-44, αλλά και με τα υπόλοιπα των Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε τα όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες για τη διάθεση κι άλλων εμβολίων πλην αυτού της AstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 και πρόσθεσε πως και η ακριβώς από «κάτω» ηλικιακή ομάδα, αυτή των 30-39 θα «επωφεληθεί» από το δικαίωμα της επιλογής εμβολίου. Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη ηλικιακή ομάδα, αυτή των 45-49 έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Σχετικά με τις μάσκες, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι θα τις φοράμε για αρκετό καιρό ακόμα, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Για του εξωτερικούς χώρους είπε ότι θα εξεταστεί στο μέλλον.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications