Ιωαννίδης: «Όλα τα εμβόλια έχουν επείγουσα αδειοδότηση - Ακόμα μαθαίνουμε για τις παρενέργειες τους»!

Ο καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ανέφερε πως «όλα αυτά τα εμβόλια έχουν επείγουσα αδειοδότηση, δεν έχουν πλήρη άδεια και ακόμα μαθαίνουμε σχετικά με τις παρενέργειές τους».

Παράλληλα, εξ αφορμής των τριών περιστατικών θρόμβωσης στην Κρήτη μετά από τον εμβολιασμό τους τόνισε πως «υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca».

«Αυτός είναι ο λόγος που εξέφρασε επιφυλάξεις για την χρήση του σε άτομα που δεν είναι μεγάλης ηλικίας. Με βάση τα δεδομένα από την Νορβηγία, ο κίνδυνος θανάτου είναι μια στις 43.000 και ο κίνδυνος σοβαρής θρόμβωσης 1 στις 23.000. Οπότε πρέπει να συγκριθεί αυτό με τι ωφέλεια θα έχει κάποιος από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) δεν είναι πολύ καλή ιδέα για άτομα κάτω από 50 ετών. Αφού έχουμε επιλογή για άλλα εμβόλια, θα έλεγα ότι το ΑΖ δεν είναι καλή επιλογή. Και όσο μικρότερο το άτομο, γίνεται μάλλον χειρότερη επιλογή» σημειώνει σχετικά.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματική η παρτίδα των συγκεκριμένων εμβολίων στην Κρήτη. «Τρία περιστατικά είναι πολύ λίγα, αλλά το κάθε ένα από αυτά έχει τεράστια σημασία για αυτόν που τα παθαίνει» λέει και προσθέτει:

«Όλα αυτά τα εμβόλια έχουν επείγουσα αδειοδότηση. Δεν έχουν πλήρη άδεια. Ακόμα μαθαίνουμε σχετικά με τις παρενέργειές τους».

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης τονίζει ότι δεν υπάρχουν εξετάσεις που να μπορούν να προβλέψουν τις παρενέργειες του εμβολίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications