Παγώνη: «Αν δεν εμβολιαστείτε όλοι δεν θα σταματήσει ποτέ η υποχρεωτική μασκοφορία»!

«Και οι εμβολιασμένοι θα φοράνε μάσκα»

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην υποχρεωτική μασκοφορία και για το πότε αναμένεται αν πετάξουν οι πολίτες τις μάσκες.

Η Ματίνα Παγώνη ισχυρίστηκε πως αυτό θα γίνει στα μέσα Σεπτέμβρη, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 90% (!) του πληθυσμού, ένα ποσοστό που φαντάζει αδύνατο να επιτευχθεί, όχι μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά ίσως και ποτέ.

Παρόλα αυτά η Μ.Παγώνη εμφανίστηκε -μάλλον- αισιόδοξη σε δηλώσεις της, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες», συμπληρώνοντας πως «όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών, θα πετάξουμε τις μάσκες. Και τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Όπως τόνισε όμως, πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί. Εξάλλου, βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι οι εμβολιασμοί να έχουν προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις είναι αρκετά μεγάλο.

«Μεγάλο το ιικό φορτίο, να είμαστε προσεκτικοί»

«Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν ας πούμε πάνε σούπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», εξήγησε.

Και συμπλήρωσε: «Πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός. Ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε τη σχετική ανοσία», ανέφερε δίνοντας τα συγχαρητήριά της στους νέους που έχουν δηλώσει άμεσα συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείσα για το φετινό καλοκαίρι, αναγνώρισε πως «θα είναι διαφορετικό. Θα πάμε διακοπές με κάποιες προφυλάξεις» και σχολίασε ότι τα νεαρά άτομα «έχουν δίκιο. Δεν είναι εύκολο, όλοι έχουμε περάσει από τη θέση τους. Θέλουν να βγουν». Σχετικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων, είπε ότι θα μπορούσαν ανοίξουν σε 10 ημέρες.

Τέλος, για το άνοιγμα της εστίασης επανέλαβε πως όταν υπάρχει μουσική αναγκαζόμαστε να μιλάμε δυνατά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης ειδικά σε κλειστούς χώρους. Πάντως, όπως τόνισε, σε λίγες μέρες, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί θα υπάρχει και μουσική.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications