Φίλης: Ζητά κατάργηση των θρησκευτικών και «συνταγματικό αποχριστιανισμό» της πολιτείας

Την ατζέντα της αριστεράς για τις σχέσεις κράτους- εκκλησίας με αιχμή των “συνταγματικό αποχριστιανισμό” της πολιτείας, την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία και την επανεξέταση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, ανοίγει εκ νέου ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, σημειώνοντας πως και ο ίδιος έπεσε θύμα εκκαθαρίσεων και πλήρωσε για τις θέσεις του αυτές με την αποπομπή του από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις σχετικές απόψεις του Ν. Φίλη, αποκάλυψε η εκπομπή secret στα Παραπολιτικά 90,1 με τον Π. Τζένο, και διατυπώθηκαν στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Φιλης υποστηρίζει:

“Δεν τολμήσαμε να προχωρήσουμε στον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους”, “έπρεπε να δώσουμε μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία”, “το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία συνιστά χριστιανική κατήχηση, πρόκειται για κουραφέξαλα”.

Αφήνει να εννοηθεί πως “χρειάζεται επανεξέταση η μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους χριστιανούς ιερείς και όχι τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών”.

Αναφέρεται στην αποπομπή του από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “εκκαθαρίσεις”.

“Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας . Είναι λυπηρό η αριστερά να συμπράττει, έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της εκκλησίας….” υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ακούστε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα:

Post A Comment:

1 comment

Κατ' ουσία ο κομμουνισμός λειτουργεί ως θρησκεία αφού κινήται δογματικώς,είναι το απαραίτητο δεκανίκι του καπιταλισμού ο οποίος και τον δημιούργησε προκειμένου να τον χρησιμοποιή κατά το δοκούν,εργαλείο αναντικατάστατο γι αυτόν.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications