Ήττα των τουρκικών δυνάμεων στο Β. Ιράκ: Διαλυμένος ο τουρκικός Στρατός 4 φορές οπισθοχώρησε  (βίντεο)

Άφησε 50 νεκρούς και μια κατεστραμμένη βάση.. Κούρδοι: "Θα γίνει ο τάφος τους εδώ".. Κορυφώνονται οι συγκρούσεις Τούρκων και Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ καθώς oι Κούρδοι ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση πλήττοντας τουρκική βάση με αντιαρματικούς πυραύλους.

Οι συγκρούσεις μαίνονται για 4η ημέρα και οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν τον αντικειμενικό τους σκοπό που είναι η εκκαθάριση των περιοχών και η δημιουργία ζώνης ασφαλείας.

Στην πραγματικότητα, οι επιδόσεις του τουρκικού Στρατού προβληματίζουν την κεντρική στρατιωτική Διοίκηση της χώρας.Στον χάρτη παρακάτω έχουν κυκλωθεί 3 μεγάλες περιοχές όπου μαίνονται σκληρές συγκρούσεις.

Αυτό που καθιστά τις περιοχές αυτές σημαντικές, είναι ότι το PKK έχει εκτεταμένο δίκτυο τούνελ ειδικά δυτικά προς το βουνό Kesta.Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να ρίξουν στην μάχη χερσαίες δυνάμεις με αποτέλεσμα οι τουρκικές απώλειες να ανέρχονται σε 50 στρατιώτες!

Ούτε η τουρκική στρατιωτική διοίκηση δεν μπορεί να κρύψει τους νεκρούς του πολέμου. Παραδέχονται πλέον καθημερινές απώλειες αλλά μειώνουν τον αριθμό σε 1-2 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες σε ημερήσια βάση. Οι Τούρκοι, δειλοί όπως πάντα, βομβαρδίζουν ολόκληρες περιοχές καίγοντας δάση προκειμένου να αποκαλυφθούν οι θέσεις των Κούρδων.

“Ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση”
Οι Κούρδοι ξεκίνησαν αντεπίθεση ως απάντηση στην κατοχική επιχείρηση της Τουρκίας στις αμυντικές ζώνες της Medya, στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) σύμφωνα με την “Φωνή των Κούρδων.
Οι Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις (HPG) ξεκίνησαν την επαναστατική επιχείρηση “Bazên Zagrosê” (Τα Γεράκια του Zagros), σε απάντηση στην τουρκική κατοχική επιχείρηση στις αμυντικές ζώνες της Medya.

Η έναρξη της εκστρατείας ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του HPG σε δήλωση που δημοσιεύθηκε σχετικά με την τρέχουσα πορεία των μαχών στις αντάρτικες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο του τουρκικού στρατού από την Παρασκευή.

“Χρησιμοποιούν δηλητηριώδες αέριο οι Τούρκοι”
Σύμφωνα με το HPG, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί δηλητηριώδες αέριο “στην απελπισμένη του προσπάθεια εναντίον των ανταρτών”. Οι αντάρτες βρήκαν μάλιστα και ένα “στρατιωτικό σκυλί”, εξοπλισμένο με κάμερες σε σήραγγα που δημιουργήθηκε από το HPG.
Το HPG δημοσίευσε λεπτομερώς τις επιχειρήσεις των ανταρτών, οι οποίες ήταν “ιδιαίτερα επιβλαβείς” για τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής που στοχεύουν εναντίων των περιοχών της Medya, Avashin και Zap.

“Στις 24 Απριλίου, μεταξύ 9:00 π.μ. και 12:30 μ.μ., ο τουρκικός κατοχικός στρατός επιχείρησε να διεισδύσει στις θέσεις των δυνάμεών μας και στις σήραγγες στον λόφο Mamreşo στο Avashi

“Υποχώρησαν 4 φορές οι τουρκικές δυνάμεις”
Οι αντάρτες ανταποκρίθηκαν με αποτελεσματικές επιθέσεις εναντίον των εισβολέων που εισήλθαν στη ζώνη μάχης. Ως αποτέλεσμα των ισχυρών χτυπημάτων, ο κατοχικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει τέσσερις φορές από τις σήραγγες”.

Τα στρατεύματα που κινούνται πάνω από τις σήραγγες χτυπήθηκαν δύο φορές από τους αντάρτες, χρησιμοποιώντας τακτικές δολιοφθοράς.
Τουλάχιστον εννέα τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις. Καθώς οι εισβολείς απέτυχαν να προχωρήσουν και αναγκάστηκαν επανειλημμένα να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους, έστειλαν ένα σκυλί εξοπλισμένο με σύστημα κάμερας εντός της σήραγγας. Η κάμερα γύρω από το λαιμό του σκύλου κατασχέθηκε από τους αντάρτες.

Γύρω στις 3:30 μ.μ., οι εισβολείς ξεκίνησαν μια ακόμα προσπάθεια διείσδυσης. Οι δυνάμεις μας αρχικά απάντησαν με σαμποτάζ και τελικά αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τους κατακτητές με πυροβολισμούς, από κοντινή απόσταση. Δεν μπορεί να διευκρινιστεί ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτό το στάδιο της μάχης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications