Τράγκας: Με απευθείας παρέμβαση του Μαξίμου ο έλεγχος από το ΕΣΡ

Με απευθείας παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου στο ΕΣΡ, η οποία έγινε γύρω στις 29 Μαρτίου από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Άκη Σκέρτσο, γίνεται ο έλεγχος στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα για παραβιάσεις του νόμου.

Ο Α.Σκέρτσος κατόρθωσε να κινητοποιήσει το ΕΣΡ αμέσως, να σχηματίσει σχετικό φάκελο, να ζητηθούν και να αποσταλούν τα στοιχεία από τους ελεγχόμενους, να γίνουν άμεσα οι απομαγνητοφωνήσεις, να γίνει η εισήγηση από τους νομικούς και να κληθούν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί αλλά και οι ιστοσελίδες που μετέδωσαν την επίμαχη εκπομπή του Γ.Τράγκα της 22ης Φεβρουαρίου 2021.

Έτσι σήμερα, μόλις δεκαπέντε μέρες από τον σχηματισμό του φακέλου (στις 29 Μαρτίου), έχουν κληθεί στο ΕΣΡ να δώσουν εξηγήσεις: τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο Antenna Αιγαίου 105 της Χίου, ο Εν Πλω 89,2 Θεσπρωτίας, ο Ιόνιον FM 95,5 Ηλείας και το Ράδιο Γάμμα 94 Αχαΐας, δύο ιστοσελίδες, το zougla.gr και το eurotv.gr, και ένα κανάλι, το Euro Channel από το Κιλκίς. Όλοι συνεργάζονται με τον Γιώργο Τράγκα.

Οι σταθμοί, σύμφωνα με το ΕΣΡ, ελέγχονται για παραβιάσεις που σχετίζονται με: α) την «ποιοτική στάθμη προγράμματος», β) τον σεβασμό της προσωπικότητας και της αξίας του ανθρώπου, γ) τη μετάδοση γεγονότων με αίσθημα ευθύνης ώστε να είναι αληθή και ακριβή - «σύγχυση κοινού - προσβολή εννόμου τάξεως».

Τι είπε όμως ο Γ. Τράγκας στην επίμαχη εκπομπή; Στη σκιά των αποκαλύψεων για την υπόθεση Λιγνάδη, τους βιασμούς και την παιδεραστία, ο δημοσιογράφος τη συνδέει με παλιότερη αποκάλυψη για ανάλογη υπόθεση με τον Νίκο Γεωργιάδη, υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ., και εμπλέκει τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι κινείται συνεχώς από τα μαθητικά του χρόνια σε έναν κύκλο μεταξύ «νόμιμης ομοφυλοφιλίας και παράνομης παιδοφιλίας» και ότι κάλυπτε ενώ γνώριζε τη δράση των κυκλωμάτων. Επίσης ότι όλα αυτά τα γνωρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού, οι οποίες έχουν και το αντίστοιχο μαγνητοσκοπημένο υλικό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications