Μητσοτάκης: «Γιατί τα κλείσαμε όλα με 1.000 κρούσματα και ανοίγουμε με 3.500»  (!).

Ποιους ρωτάει ακριβώς? Κάποιος να τον ενημερώσει οτι ο ίδιος ηταν πρωθυπουργός και υποθέτεται κανει κουμάντο ..

Να εξηγήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο φέρομενος πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης (το πως έγινε ειναι άλλο θέμα ) αλλά δεν ήταν πειστικός στο να εξηγήσει πως έκλεισε η ελληνική οικονομία με χίλια κρούσματα και ανοίγει με τρισείμιση χιλιάδες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στη δευτερολογία του, τους λόγους που η κυβέρνηση προχωρά σε “προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων” με πολύ υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με το αντίστοιχο “κλείσιμο” του Ιανουαρίου.

Κατά την δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους λόγους που η κυβέρνηση προχωρά σε μία «προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων» με 3.500 κρούσματα ημερησίως όταν αντίθετα «έκλεινε» τον Ιανουάριο με 1.000.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, «όταν κλείσαμε τον Ιανουάριο, βλέπαμε την ανοδική τάση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε κλείσει τότε, η αύξηση θα ήταν εκθετική και η επιβάρυνση στο ΕΣΥ, μη διαχειρίσιμη».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το στέλεχος της μετάλλαξης σε συνδυασμό με το καταχείμωνο, «έκαναν τη μεταδοτικότητα του ιού πιο γρήγορη».
Τόνισε ότι «βάλαμε ένα φρένο όχι τόσο αποτελεσματικό, διότι ο ιός ήταν πιο μεταδοτικός και οι πολίτες -λόγω κόπωσης- δεν συμμορφώθηκαν τόσο πολύ όσο τον Μάρτιο».

Το στέλεχος της μετάλλαξης:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications