Μάγος φυλής θέλησε να δείξει πως μπορεί να αναστηθεί και πέθανε

Ένας 22χρονος μάγος της φυλής στη Ζάμπια και μέλος της Εκκλησίας της Ζάιον στην επαρχία Χαντίζα της Ζάμπια πέθανε όταν θάφτηκε ζωντανός από τα μέλη της εκκλησίας.

Ο Τζέιμς Σακάλα από το χωριό Μπέτα θάφτηκε ζωντανός από τους πιστούς, τον πάστορα Λόρενς Ντάκα, τον Πίρσον Σίρι και τον Πάτρικ Ντάκα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής στον ραδιοφωνικό σταθμό Breeze FM, το περιστατικό συνέβη την Κυριακή όταν ο Σακάλα θέλησε να κάνει επίδειξη παραδοσιακής θεραπείας, μιας και πέρα από τη θρησκεία του ασκούσε και τα καθήκοντα παραδοσιακού θεραπευτή.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Σακάλα έπεσε σε έκσταση και επικοινωνώντας με τα πνεύματα ζήτησε από τα μέλη της ενορίας να σκάψουν έναν λάκκο και να τον θάψουν για να κάνει επίδειξη των δυνάμεών του να επιστρέφει από τους νεκρούς.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το να γυρίζει από τους νεκρούς ήταν μια πρακτική που ο Σακάλα έκανε συχνά.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός επιθεωρητής, κάποια από τα μέλη της εκκλησίας αρνήθηκαν, αλλά ο μάγος της φυλής επέμεινε και έσκαψε μόνος του έναν ρηχό τάφο, παίρνοντας μια αξίνα από κοντινό σπίτι.

Στη συνέχεια πήδηξε μέσα στον τάφο κι άρχισε να καλεί τους πιστούς να τον θάψουν, ώστε να γίνουν μάρτυρες στην ανάστασή του.
Όπως δήλωσε ο αστυνομικός, ακόμη και τότε οι ενορίτες αρνήθηκαν να προχωρήσουν στο επικίνδυνο αίτημα του μάγου-θεραπευτή, αλλά ένας από το πλήθος ισχυρίστηκε πως είχε δει τον Σακάλα να θάβεται και να ανασταίνεται.

Υπό αυτή την καθησυχαστική μαρτυρία, οι Λόρενς Ντάκα, Πίρσον Σίρι και Πάτρικ Ντάκα ξεκίνησαν να θάβουν τον μάγο, σε ένα λάκκο βάθους περίπου 2 μέτρων.
Στη συνέχεια, τα μέλη της εκκλησίας άρχισαν να ψέλνουν, με την ελπίδα ότι ο Σακάλα θα αναστηθεί, αλλά μάταια.
Τότε κάποιοι άρχισαν να σκάβουν για να σώσουν τον μάγο-θεραπευτή, μόνο και μόνο για να βρουν τον 22χρονο άντρα να μην αναπνέει πια.

Η αστυνομία που απείχε περίπου 45 χλμ. από το σημείο που το παράξενο περιστατικό με τον θάνατο του Σακάλα βρήκε τον νεκρό σε άσχημη κατάσταση, καθώς η σορός φέρεται να έμεινε εκτεθειμένη στον ήλιο και σε σφοδρή βροχόπτωση, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ο νεκρός Σακάλα ξαναθάφτηκε μέχρι να τελεστεί νεκροψία από ιατροδικαστή, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τριών αντρών που θεωρούνται υπεύθυνοι για το θάψιμο και τελικά τον θάνατο του Σακάλα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications