Λινού: Να επανεξεταστεί στη χώρα μας η χορήγηση του εμβολίου J&J- Τι πρέπει να εξεταστεί πριν τον εμβολιασμό

Όταν τα πράγματα δεν πανε και τοσο καλα όπως τα υπολόγιζαν τα ερπετά τα οποία αυτα έπρεπε να είχαν πιστοποιητικό για να κυκλοφορούν ελεύθερα για πολλούς και διάφορους λογούς,και ψοφάνε σαν κοτόπουλα πολλοί, με αποτέλεσμα να χαλάει το σχέδιο τους να μπολιαστούν όλοι ,για όσους νομίζουν λόγω μειωμένης νομίσουν οτι αυτα ειναι χαζά και δηθεν θεωρίες συνωμοσίας , να τους θυμίσουμε ότι αυτοι τσιρίζουν για "ελευθεριά " ίσα δικαιώματα, αφού ειναι "άνθρωποι" γιατί θέλουν ίσα δικαιώματα? και αυτά ειναι θεωρίες συνωμοσίας?

Η Αθηνά Λινού επισημαίνει ότι πρέπει να εξεταστούν οι ηλικίες και το φύλο των ανθρώπων, στους οποίους θα δοθεί.

Μετά την αναστολή εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson που συστήνουν οι ΗΠΑ λόγω θρομβώσεων, η Αθηνά Λινού επισημαίνει ότι πρέπει να εξεταστούν οι ηλικίες και το φύλο των ανθρώπων, στους οποίους θα δοθεί.

Οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson ξεκινούν στην Ελλάδα από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ενώ 33.600 δόσεις του εμβολίου παραδίδονται στην χώρα μας, αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου. Εξάλλου, το Βέλγιο, παρέλαβε χθες τις πρώτες 36.000 δόσεις του εμβολίου.

Παρόλα αυτά, σήμερα οι ΗΠΑ συστήνουν αναστολή εμβολιασμών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για να ερευνηθούν τα έξι περιστατικά θρομβώσεων και ο μειωμένος αριθμός αιμοπεταλίων, που παρουσίασαν γυναίκες, λίγες μέρες αφότου είχαν εμβολιαστεί.

Σε κοινή ανακοίνωση της αναπληρώτρια διευθύντριας του CDC, Αν Σούσατ και του διευθυντή του κέντρου βιολογικής αξιολόγησης και έρευνας του FDA Πέτερ Μαρκς, αναφέρεται ότι «έως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, συστήνουμε την παύση της χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου για περισσότερη πρόληψη».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Sputnik, επισημαίνει ότι «πρέπει να εξεταστούν οι ηλικίες και το φύλο των ανθρώπων, στους οποίους θα δοθεί, αφού φαίνεται να σχετίζεται με τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών».

Η ίδια υπογραμμίζει εξάλλου ότι χρειάζεται να επανεξεταστεί στη χώρα μας η χορήγηση του εμβολίου.

«Είναι ανησυχητικό, πρέπει η Επιτροπή Εμβολιασμού να το επανεξετάσει» δηλώνει.

Η ίδια πιστεύει, επίσης, ότι «προς το παρόν δεν πρέπει να εμβολιαστούν νεαρές γυναίκες, ηλικίας 40 ετών και κάτω» με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Αντίθετα, θεωρεί πως οι νεαρές γυναίκες «πρέπει να εμβολιαστούν με κάποιο από τα άλλα εμβόλια».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications