«Εμβολιασμός των παιδιών ίσως πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά» – ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων» τόνισε η κα Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση έχουν ξεκινήσει.

Η ίδια τοποθέτησε χρονικά τους πρώτους εμβολιασμούς παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ υποστήριξε πως η αποτελεσματικότητα στις πρώτες δοκιμές για τις ηλικίες 12-15 αγγίζει το 100%.

«Για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς. Οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά».

Θα δούμε άραγε τους πρώτους εμβολιασμούς παιδιών μέχρι τον Σεπτέμβριο στη χώρα μας;

Τι συνέπειες ή ποια…ιδιαίτερη μεταχείριση θα έχουν τα παιδιά που θα αρνηθούν να το κάνουν;

(Δείτε από το 2:50 του παρακάτω βίντεο)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications