Δικηγόρος της μητέρας που συνελήφθη στον Εύοσμο: “Από πότε οι απόψεις ποινικοποιούνται;” (vid)

Η γυναίκα συνελήφθη χθες με τη διαδικασία του αυτοφώρου και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Κατηγορείται ότι μέσω αναρτήσεων της στα social media, καλούσε κι άλλους γονείς να αντιδράσουν στα self test.

Ο δικηγόρος της μητέρας, κάνει λόγο για παράνομη κράτηση και αναρωτιέται από πότε οι απόψεις ποινικοποιούνται. “Είναι εντολέας μου, συναγωνίστρια και συμπολεμίστρια. Από την μελέτη της δικογραφίας προκύπτουν τα κάτωθι. Για ένα αδίκημα που είναι απλό πλημμέλημα διατάχθηκε, και δεν θέλω να το σχολιάσω αλλά το αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού, η παραμονή της εντολέας μου στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Πραγματικά είναι αξιοπερίεργο, καθώς αν επρόκειτο για μια πράξη κακουργηματική, ήταν αντιληπτή η όποια κράτηση αν αποφασίζετο. Για ένα τέτοιο πλημμέλημα και ένα τέτοιο πλαίσιο ποινής αρνούμαι να το σχολιάσω γιατί με ξεπερνάει πραγματικά”.

Καθηγήτρια από την άλλη μεριά υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και αποδίδει σε ακραίους κύκλους τέτοια περιστατικά, μιλώντας και για φαινόμενα απειλών προς εκπαιδευτικούς, επειδή δεν αφήνουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει πρώτη φορά στα σχολεία και πολλοί θεωρούν φυσικό να αντιδρούν γονείς και μαθητές σε κάτι εντελώς καινούργιο, που δεν ξέρει κανείς ακόμα πως λειτουργεί και τι συνέπειες μπορεί να έχει στην υγεία των παιδιών η διενέργεια ιατρικών πρακτικών που είναι άγνωστες στον απλό πολίτη. Μάλιστα υποστηρίζουν, πως αν ο στόχος ήταν το καλό των παιδιών, θα τους επιτρεπόταν τουλάχιστον, να μπορούν να παρακολουθούν με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα, σε περίπτωση που δεν έδιναν αποτέλεσμα τεστ στην είσοδο του σχολείου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications