Στέλνουν τους αστυνομικούς να φυλάνε... τα παγκάκια - Σχέδιο για αποκλεισμό πλατειών

Το Σαββατοκύριακο είδαμε κωμικοτραγικές εικόνες με αστυνομικούς της ομάδας ΟΔΟΣ να φυλάνε... παγκάκια στην πλατεία Βαρνάβα.

Και όμως, αυτές οι εικόνες μάλλον θα μας γίνουν συνήθεια καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την μόνιμη παρουσία της ομάδας ΟΔΟΣ σε πλατείες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές είναι η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και στο Περιστέρι, τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να μην μπορούν οι νέοι να πηγαίνουν στις πλατείες και οι σχετικές συζητήσεις θα γίνουν στην σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία θα συζητηθεί και το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις Πάσχα, αλλά και με τις εκκλησίες.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έδωσε απαντήσεις στο γιατί η Αστυνομία δεν επενέβη στα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη, το Περιστέρι και σε άλλες πλατείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως η Αστυνομία δεν μπορεί να να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Έτσι, κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν αφενός μια συνταγή σαν και αυτή του αποκλεισμού από τις αρχές και για άλλες πλατείες της πόλης, και αφετέρου αναφέρονται σε μεμονωμένα περιστατικά.

Σημειώνεται ότι πιθανών αυτή την εβδομάδα να αναμένονται οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Όσον αφορά την εστίαση, αυτή έχει προγραμματιστεί από την κυβέρνηση για άνοιγμα στις αρχές ή τα μέσα Μαΐου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications