Κοτζιάς: «Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να δώσουν το όνομα "Μακεδονία" σκέτο στα Σκόπια»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς, αποκαλύπτει (έστω λίγο καθυστερημένα), πως αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να χαρίσουν το όνομα «Μακεδονία» σκέτο στα Σκόπια.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ορισμένοι την ήθελαν και χωρίς καν τον προσδιορισμό ‘Βόρεια’. Τέτοιου είδους φωνές υπήρχαν και στο Υπουργικό Συμβούλιο, στο οποίο έλεγαν ότι είμαι λίγο… σκληρός», λέει και σπεύδει να… εξομολογηθεί το παράπονό του:

«Στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν μια εχθρική προδιάθεση, έλεγα πάντα ότι δεν υπήρξε άλλος συνεργαζόμενος που να τους φέρθηκε καλύτερα από εμάς. Με άλλους, όμως, συνομιλούν δημοσίως. Προσφάτως, ο κ. Τσίπρας εκθείασε δημόσια το έργο του Καμμένου με συνέντευξή του στο militaire.gr και ο τελευταίος αποκάλυψε ότι εξακολουθούν να τα λένε φιλικά. Τώρα! Τρία χρόνια μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και της κυβέρνησης!»

Σχολιάζοντας λεπτομερώς στην ίδια συνέντευξη, μεταξύ άλλων, το κείμενο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην ΥΠΕΞ παρατηρεί δηκτικά πως «στο κείμενο των 120 σελίδων που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προγραμματικές του θέσεις» του προξένησε «καταπληκτική εντύπωση» το γεγονός ότι «δεν υπάρχει η λέξη “πατριωτισμός”», ενώ στη συνέχεια επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει επίσης μόνο δύο φορές η λέξη πατρίδα- μία στη φράση ‘η Τουρκία ακολουθεί το σχέδιο της Γαλάζιας Πατρίδας’ και άλλη μία στη φράση ‘να επαναπατρίσουμε τους ομογενείς. Μέχρι εκεί φτάνει η έννοια της πατρίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κοτζιάς, εν κατακλείδι, καταγγέλλει μυστική διπλωματία των Κώστα Σημίτη και Θεόδωρου Πάγκαλου για να χαρίσουν το όνομα «Μακεδονία» στη FYROM. Όπως αναφέρει, παρά τις διαβεβαιώσεις στους βουλευτές του, ο Σημίτης είχε διαμηνύσει, μέσω του Πάγκαλου, στον Βανς τη συμφωνία του για όνομα σκέτο «Μακεδονία» στο εσωτερικό και για διεθνή χρήση το «Μακεδονία (Σκόπια)».

Post A Comment:

1 comment

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΫΛΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications