«Θα υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (?) μαθητών και καθηγητών να κάνουν self-test κάθε Δευτέρα» – Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία – ΒΙΝΤΕΟ

Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι τεράστια από γονείς, μαθητές και καθηγητές.

«Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο κλειστά. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου» δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στο Mega.

Όσον αφορά τα περιβόητα self-tests και τη διενέργειά τους σε μαθητές και καθηγητές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η αρμόδια Υφυπουργός έριξε το «μπαλάκι» στους ειδικούς τονίζοντας τα εξής:

«Επιθυμία μας να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί και να γίνουν δια ζώσης τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες. Εάν υπάρχει απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 5 Απριλίου, θα υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να γίνεται το τεστ για το οποίο θα δοθούν οδηγίες από την κυβέρνηση και τους ειδικούς.

Υπάρχει ένα σχέδιο να κάνουν κάθε Δευτέρα και οι καθηγητές και τα παιδιά τεστ. Το self-test θα επιτρέψει η ασφάλεια με την οποία θα γυρίσουν μαθητές-καθηγητές στα σχολεία να έιναι η μεγαλύτερη δυνατή.

Σε περίπτωση που το τεστ βρεθεί θετικό, τότε θα γίνεται και δεύτερο επαναληπτικό σε δημόσια δομή υγείας»:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications