Σαρωτικά πυρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πεζικό αντιμετωπίζει απειλές οι οποίες είναι πολλές φορές δύσκολο να αντιμετωπιστούν στο σύγχρονο πεδίο μάχης και αυτές προέρχονται τόσο από το αντίπαλο πεζικό όσο και από τα αντίπαλα οχήματα είτε πρόκειται για τεθωρακισμένα είτε για εξοπλισμένα οχήματα. Το πυροβολικό και άλλες εναέριες απειλές είναι γνωστές αλλά δε θα αναφερθούμε σε αυτές.

Αφορμή στάθηκε το παρακάτω βίντεο επίδειξης των δυνατοτήτων του πυροβόλου 30 χιλ. Orbital ATK Mk 44 Bushmaster II.

Είναι εμφανές του πως ένα τεθωρακισμένο όχημα μπορεί να επιβάλλει σε μία ομάδα πεζικού την καθήλωσή της στις θέσεις της. Ταχυβολία, καταστρεπτικότητα και πυρομαχικά διασποράς θραυσμάτων συνθέτουν ένα αποκαλυπτικό σκηνικό για μία ομάδα πεζικού που θα πέσει στη μέγγενη των πυρών ενός τέτοιου όπλου. Ενδεικτικό της καταστρεπτικότητας του πυροβόλου είναι η εύκολη καταστροφή χτισμένων τοίχων από τούβλα ενώ τα ανθρώπινα ομοιώματα γίνονται διάτρητα από τα πυρά.

Για την αντιμετώπιση λοιπόν τέτοιων όπλων το πεζικό έχει μερικές μόνο λύσεις με την πρώτη και καλύτερη να είναι η αναζήτηση κάλυψης στο έδαφος. Το χαράκωμα είναι ο πρώτος φίλος του πεζικού και ο αποτελεσματικότερος αν έχει σκαφτεί και τοποθετηθεί στο πεδίο σωστά. Σε περίπτωση που αυτό δεν έχει συμβεί, τότε η ομάδα θα σαρωθεί από τα πυρά αφού στο βίντεο βλέπουμε ότι ο χειριστής του τηλεχειριζόμενου πύργου βάλει κατά των χαρακωμάτων με εξαιρετική ακρίβεια παρακολουθώντας από την οθόνη στο εσωτερικό του οχήματός του και χειριζόμενος το πυροβόλο. Αν η ομάδα διαθέτει αντιαρματικό εκτοξευτή, τότε χρειάζεται αντιπερισπασμός από μέλος/λη της ομάδας ώστε ο καταστροφέας της ομάδας να προσπαθήσει να το εξουδετερώσει.

Τέλος η αναζήτηση βοήθειας εκτός ομάδας είτε από πυρά συστήματος κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων,είτε πυρών πυροβολικού είτε της Αεροπορίας ή ναυτικών πυροβόλων ( αν πρόκειται για κοντινή στη θάλασσα απόσταση και υπάρχει πλοίο με το ανάλογο πυροβόλο).

Αν το πεζικό βρεθεί παντελώς ακάλυπτο έναντι τέτοιων μέσων, τότε θα υπάρξει σφαγή του από τα συνεχόμενα και ακριβή πυρά. Τα αντίστοιχα ισχύουν και για την υποστήριξη του φίλιου πεζικού από αντίστοιχα πυρά και για αυτό πλέον οι τεθωρακισμένοι και μηχανοκίνητοι σχηματισμοί περιλαμβάνουν τεθωρακισμένα οχήματα που έχουν τηλεχειριζόμενους πύργους με τα ανάλογα αυτόματα πυροβόλα, από 20 χιλ.- 40 χιλ. .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications