Περίεργες συμπτώσεις: Την ώρα που η «κυβέρνηση» υπόσχεται «άνοιγμα» της αγοράς... «μαγειρεύεται» ρεκόρ κρουσμάτων

Επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις... παύουν να είναι συμπτώσεις

Τα τελευταία 24ωρα και κυρίως σήμερα η κυβέρνηση διαρρέει πως θα αρθεί σύντομα το lockdown και πώς ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει το λιανεμπόριο, αλλά και θα επιτραπούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Παρόλα αυτά, όπως σας έχουμε τονίσει ανελλιπώς στο pronews.gr, τα σχέδια είναι... για να γίνονται, καθώς αρκετές φορές το τελευταίο πεντάμηνο η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί άνοιγμα και τελικά υπήρξε παράταση στο lockdown.

Έτσι όλοι αναμένουν τις εισηγήσεις των «ειδικών» την Τετάρτη και την Πέμπτη, ώστε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει την «χαλάρωση» των μέτρων, έτσι λένε τουλάχιστον.

Βέβαια ήδη βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει ανατροπή των σχεδίων, με τον ΕΟΔΥ να αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει νέο ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία θα φτάσουν στις 4.000.

Έτσι -παρά την ομολογία πως έχει αποτύχει- δεν είναι απίθανο η κυβέρνηση τελικά αντί για χαλάρωση μέτρων να ανακοινώσει την αυστηροποίηση τους, υποστηρίζοντας πως... «εμείς θέλαμε να ανοίξουμε, αλλά οι αριθμοί...»

«Κερδίζοντας» έτσι μερικές μονάδες στις δημοσκοπήσεις και μία ακόμη πίστωση χρόνου από τους πολίτες, αν και πλέον η οργή των Ελλήνων είναι εμφανής.

Να υπενθυμίσουμε πως και πριν λίγες εβδομάδες, όταν πάλι υπήρχε η συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς και «χαλάρωση» των μέτρων, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε περισσότερα από 3.000 κρούσματα.

Εμείς απλώς να τονίσουμε πως επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις... παύουν να είναι συμπτώσεις, άλλωστε έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως και τα κρούσματα ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με το τι «θέλει» η κυβέρνηση, καθώς όταν γίνονται πολλά τεστ... αυξάνονται και τα κρούσματα κτλ. Το αν τελικά από το «άνοιγμα» θα πάμε στο... «ας θυσιάσουμε και το Πάσχα», όπως είπε ο Αθανάσιος Δημόπουλος θα φανεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications